Multižánrový festival Týždeň kresťanskej kultúry sa bude venovať naliehavej otázke jednoty v spoločnosti


Foto: Multižánrový festival Týždeň kresťanskej kultúry sa bude venovať naliehavej otázke jednoty v spoločnosti Foto: Ilustračné

Multižánrový, kultúrny a evanjelizačný Týždeň kresťanskej kultúry odštartuje už v sobotu 24. septembra a potrvá až do nedele 2. októbra. Ústrednou témou 13. ročníka festivalu má byť hľadanie odpovedí na aktuálnu spoločenskú otázku: „Aká jednota?“.

Po dvoch pandemických rokoch sme dúfali, že príde pokojný čas a 13. ročník nášho festivalu sa bude konať v atmosfére slobody, kreativity a budovania. Máme rok 2022 a opäť dostane prívlastok krízový. Spoločnosť je naďalej rozdelená a mnohí volajú po jej znovuzjednotení,“ uviedol riaditeľ festivalu Dušan Václav.

Medzi hosťami festivalu budú aj riaditeľ projektu Godzone Július Slovák a moderátor Štefan Chrappa, známy aj pod pseudonymom Pišta Vandal. Festival otvorí prehliadka žilinskej Katedrály Najsvätejšej Trojice, ktorá je aj súčasťou Dní európskeho kultúrneho dedičstva.

V programe je okrem iného vernisáž výstavy drevorezieb autora Jaroslava Mieresa či verejné čítanie Biblie v uliciach mesta. S prácou Diecéznej charity Žilina a projektom Hlinený dukát sa môžu záujemcovia zoznámiť v piatok 30. septembra na Mariánskom námestí,“ doplnil riaditeľ festivalu.

Festival s históriou od roku 2009 organizuje Inštitút Communio a EKUZA. Inštitút Communio je neziskovou organizáciou, do ktorej portfólia patria aj ďalšie aktivity ekumenického charakteru. EKUZA je neformálne združenie cirkví pôsobiacich v Žiline, ktoré vzniklo v roku 1999.

Miesto: Žilina
Dátum: 24.09.2022 - 14:30    02.10.2022 - 20:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu