Policajti z Pohotovostnej motorizovanej jednotky v Žiline zachránili život 61-ročnému mužovi


Foto: Policajti z Pohotovostnej motorizovanej jednotky v Žiline zachránili život 61-ročnému mužovi Foto: ilustračné

Žilinská polícia sa na sociálnej sieti pochválila ďalším úspešným zásahom, pri ktorom bol zachránený ľudský život. Pomoc tentokrát poskytli príslušníci z pohotovostnej motorizovanej jednotky (PMJ) v Žiline.

„Dramatickú záchranu života majú za sebou aj PMJ-éčkari zo Žiliny, ktorí minulý týždeň počas nočnej služby v Žiline zachránili život 61-ročnému mužovi. Svojím bezprostredným, pohotovým a statočným konaním doslova v posledných sekundách zvrátili osud tohto muža,“ spresnilo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline.

Podľa slov polície nie je vždy možné a dokonca ani vhodné informovať o každej pomoci - záchrane života počas výkonu služby. Je to najmä z dôvodu citlivosti týchto prípadov. Rovnako aj tentokrát nepoznáme presné detaily, no príslušníci svojim konaním naplnili svoje poslanie a dodržali služobnú prísahu:

„Sľubujem vernosť Slovenskej republike. Budem čestný, statočný a disciplinovaný. Svoje sily a schopnosti vynaložím na to, aby som chránil práva občanov, ich bezpečnosť a verejný poriadok, a to aj s nasadením vlastného života. Budem sa riadiť ústavou, ústavnými zákonmi, zákonmi a ďalšími všeobecne záväznými právnymi predpismi. Tak prisahám!


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu