Od pondelka 19. septembra začnú rekonštruovať hlavnú cestu v Ružomberku, motoristov čakajú rozsiahle dopravné obmedzenia


Foto: Od pondelka 19. septembra začnú rekonštruovať hlavnú cestu v Ružomberku, motoristov čakajú rozsiahle dopravné obmedzenia Foto: Facebook/Mesto Ružomberok

V pondelok 19. septembra začne plánovaná rekonštrukcia hlavnej cesty v Ružomberku na križovatke MONDI v smere do mesta a aj v smere do Liptovského Mikuláša. Práce potrvajú v závislosti od klimatických podmienok do konca októbra. Informoval o tom Martin Guzi z komunikačného odboru Slovenskej správy ciest.

Práce budú realizované spoločnosťou MBM v sume takmer 800-tisíc eur. Poškodenú vozovku v úseku 2,65 kilometra vyfrézujú a po celej šírke cesty položia nový asfaltový koberec. Opravou prejde aj vozovka na svetelnej križovatke pri ružomberských papierňach. Zrekonštruovaný úsek následne vyznačia novým vodorovným dopravným značením.

Motoristov čakajú dopravné obmedzenia

Od budúceho pondelka vyznačia obchádzkovú trasu pre osobné motorové vozidlá do 3,5 tony. „Pre odľahčenie premávky na križovatke ciest I/18 a I/59 pri papierňach budú osobné vozidlá od Liptovského Mikuláša smerujúce na Banskú Bystricu odklonené na cesty III/2219 a III/2226 cez Štiavničku. Rovnako v opačnom smere,“ priblížil Guzi.

Osobné vozidlá od Banskej Bystrice smerujúce na Martin budú odkláňať z cesty I/59 na miestne komunikácie na uliciach Cesta do tehelne, Plavisko, Riadok a Zarevúca na cestu I/18 v križovatke s cestou na ulici Zarevúca. Osobné vozidlá od Martina a Dolného Kubína smerujúce na Liptovský Mikuláš budú odkláňať na cestu tretej triedy cez Likavku a Liskovú.


„Počas prvých štyroch etáp výstavby prejde opravou povrch vozovky pred a za križovatkou pri papierňach. Piata a šiesta etapa sa týka opravy povrchu na vstupe do Ružomberka od Liptovského Mikuláša pri areáli Mondi SCP,“ podotkol Guzi.

Zmeny nastanú aj v organizácií mestskej hromadnej dopravy

Z dôvodu opravy povrchu cestnej komunikácie I/18 v dňoch 19. septembra až 25. septembra, upozorňuje mesto Ružomberok na zmenu organizácie MHD na linke č. 2.

V smere jazdy na Železničnú stanicu pôjde linka zo zastávky ZŠ Bystrická obchádzkovou trasou cez Námestie SNP a ulicu Za dráhou, kde zastaví na presunutej zastávke „Poľná“. V smere jazdy do Baničného pôjde linka od zastávky Vojenská nemocnica obchádzkovou trasou cez ulicu Za dráhou a Námestie SNP, kde zastaví na presunutej zastávke „Poľná“. 

Počas trvania dopravných obmedzení nebudú obojsmerne obsluhované zastávky MONDI a Tatranská cesta v smere na Baničné. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu