Mladí nadšenci tanca zo žilinskej hip-hopovej skupiny Off the Beat žnú úspech doma i v zahraničí


Foto: Mladí nadšenci tanca zo žilinskej hip-hopovej skupiny Off the Beat žnú úspech doma i v zahraničí Foto: Iveta Magátová

Hip-hopová tanečná skupina Off the Beat zo Žiliny, ktorú v 2021 vytvorilo sedem nadšencov vo veku od 16 do 18 rokov, nazbierala na slovenskej tanečnej scéne počas svojej krátkej existencie viaceré ocenenia. Partiu milujúcu pohyb zastrešuje známe štúdio Lentilky Žilina.

Úspešne sa odprezentovali na súťažiach Medzinárodnej tanečnej organizácie (IDO), ako aj na viacerých slovenských súťažiach. Dvojici tanečníkov Adam Gibala a Maxim Magát sa podarilo vybojovať so svojou choreografiou Pink Panther aj titul Majstrov sveta Street Dance Show duo 2022.

Ocenenie z košických Majstrovstiev Slovenska 2022 si v disciplíne skupina hlavnej vekovej kategórie (HVK) odniesli Natália Remeková (Žilina), Vanessa Nesselmannová (Žilina), Miška Ondrišková (Žilina), Adam Gibala (Kysucké N. Mesto), Maxim Magát (Žilina), Lucia Matovčíková (Martin) a Oliver Šaláta (Ružomberok).


Ďalšie nominácie na Majstrovstvá sveta v HIP HOP 2022 získali:

  • 1. miesto Oliver Šaláta sólo HVK
  • 1. miesto Natália Remeková a Oliver Šaláta duo HVK
  • 4. miesto Natália Remeková sólo HVK
  • 1. miesto Vannesa Nesselmannová a Maxim Magát duo JVK2
  • 2. miesto Adam Gibala sólo JVK2
  • 3. miesto Maxim Magát sólo JVK2
  • 4. miesto Michaela Ondrišková a Adam Gibala duo HVK.

Súčasťou Majstrovstiev sveta bol aj Svetový pohár Hip Hop 2022 v Poľsku, kde sa týmto tanečníkov podarilo úspešne reprezentovať Slovensko a získať množstvo medailových umiestnení. Zlato si v hlavnej vekovej kategórii vybojovala celá skupina Off the Beat a duo Natália Remeková a Oliver Šaláta. Druhej juniorskej skupine (JVK2) dominoval so svojím sólovým tancom Adam Gibala.

Striebro si v sóle odniesla Natália Remeková (HVK) aj dvojica Miška Ondrišková a Adam Gibala (HVK). Tretiu priečku sa podarilo vytancovať v kategórii sólo Maximovi Magátovi (JVK2) a bronz zo sóla si odniesol aj Oliver Šaláta (HVK).


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu