Liptovský Mikuláš má nový atletický areál, ide o najvyššie položený ovál na Slovensku


Foto: Liptovský Mikuláš má nový atletický areál, ide o najvyššie položený ovál na Slovensku Foto: Facebook/Mesto Liptovský Mikuláš

Atletika má v Liptovskom Mikuláši vyše storočnú tradíciu. Doteraz však mali mladí atléti k dispozícii iba školské atletické dráhy, ktoré majú tréningový charakter. V piatok 9. septembra bol odovzdaný do užívania verejnosti nový atletický areál pri Centre voľného času v Liptovskom Mikuláši.

Podľa hovorkyne mesta Viktórie Čapčíkovej iby malo ísť o najvyššie položený ovál na Slovensku. Atletické sektory majú tartanový povrch. Bežecká trať meria 300 metrov, má štyri dráhy a cieľovú rovinku so šiestimi dráhami. V areáli je aj sektor na skok do diaľky a trojsok.

„Výškarský sektor je disponovaný tak, aby sa skokani nerozbiehali oproti slnku. Dĺžka rozbežiska je variabilná, dá sa ešte predĺžiť odstránením obrubníka,“ dodala hovorkyňa. V areáli sa tiež nachádza plocha na hod oštepom a kriketovou loptičkou, guliarsky sektor a sektor na hod diskom.

Nový ovál spĺňa certifikované parametre na organizovanie podujatí Slovenského atletického zväzu (SAZ). Financovanie atletického areálu pozostávalo z prostriedkov mesta vo výške 300-tisíc eur a z peňazí od SAZ v sume 80-tisíc eur.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu