Tenistky zo žilinského okresu zahviezdili na medzinárodnom turnaji, Zimenová získala zlato a Pauková bronz


Foto: Tenistky zo žilinského okresu zahviezdili na medzinárodnom turnaji, Zimenová získala zlato a Pauková bronz Foto: Facebook/MatchPoint Tennis Academy

Dvojica tenistiek úspešne odprezentovala svoj rodný žilinský okres na medzinárodnom tenisovom turnaji Tennis Europe Junior Tour Cup U14 (TEJT 3 U14), ktorý sa konal na prelome augusta a septembra v Banskej Bystrici.

Lujza Zimenová z Tenisového klubu Žilina triumfovala v dvojhre aj štvorhre a dominovala tak celému podujatiu. Vo finále sa ako druhá nasadená postavila proti svojej krajanke Vanese Salaiovej, ktorú zdolala v troch setoch 6:2, 4:6, 6:2.Vo štvorhre vytvorila so svojou súperkou tím a spoločne porazili dvojicu Stella Cinkaničová a Nicole Emma Herdická v dvoch víťazných setoch (6:1, 6:4).

Sofia Pauková reprezentovala na medzinárodnom turnaji Tenisový klub Rajec. V dvojhre zvíťazila ako šiesta nasadená nad Dominikou Petríkovou 6:3, 3:6, 7:6 (3) a vybojovala si tak bronzové, tretie miesto.

Hlavným koučom oboch úspešných hráčok bol Michal Ďurovec z tenisovej akadémie MatchPoint. „Obe zverenkyne zaujali nielen výsledkami, ale taktiež predvedenou hrou a bojovnosťou,“ pochválila hráčky akadémia.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu