Festival Žilina žije sa blíži. Vystúpia Jana Kirschner, Billy Barman a dievčatá zo SĽUK-u, Para a mnoho ďalších


Foto: Festival Žilina žije sa blíži. Vystúpia Jana Kirschner, Billy Barman a dievčatá zo SĽUK-u, Para a mnoho ďalších

Piaty ročník ( posledné 2 ročníky sa neuskutočnili kvôli pandémii Covid19 ) mestského festivalu Žilina žije klope na dvere. Návštevníci sa môžu tešiť na koncerty obľúbených slovenských skupín aj atraktívny sprievodný program. Festival sa po 2 ročnej prestávke vracia späť na mapu podujatí nášho mesta. Kluby, kultúrne inštitúcie a ulice mesta ožijú už v piatok 23. septembra.

O pripravovanom ročníku nám prezradil viac organizátori festivalu, Michal Michale a Lukáš Turiak. „Sme naozaj radi a všetko nasvedčuje tomu, že festival prežil toto ťažké obdobie a ľudia na nás nezabudli. Veľmi nám v tomto smere pomohli ako mesto Žilina, tak aj samosprávny kraj za čo sme im naozaj vďační.

Tento rok sa nám podarilo vyskladať naozaj veľmi atraktívny program a žánrovo tak posunúť festival opäť dopredu. V sprievodnom programe nebudú chýbať workshopy a cestovateľské besedy. Veľmi sa tešíme na besedu so slovenským cestovateľom Marekom Slobodníkom, ktorý sa zúčastňoval na trabantových expedíciách Dana Příbana po celom svete.  


Za zmienku určite stoja aj bezplatné prehliadky Burianovej veže, Rosenfeldovho paláca, či Považskej galérie umenia, ktoré sa nám počas predošlých ročníkov veľmi osvedčili. Novinkou festivalu bude tento rok sprievodné podujatie s názvom Žilina žije svetlom, kedy na rozličných miestach nášho mesta budú nainštalované svetelno-umelecké diela. Návštevníci sa môžu tešiť aj na workshop Maľuj podľa seba s poprednými domácimi umelcami a mnoho ďalších sprievodných akcií“ prezradil Michalek. Srdečne pozývame všetkých nielen zo žilinského regiónu, ale aj zo širokého okolia.

Lístky na festival Žilina žije sú dostupné v sieti goout.net. Kompletný program podujatia nájdete na stránke zilinazije.com alebo na Facebooku Žilina žije – festival v meste.


Miesto: -
Dátum: 23.09.2022 - 12:00    23:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu