Z novostavby pri Rajeckých Tepliciach ukradli stavebný materiál a poškodili aj dom, škoda je skoro 20-tisíc eur


Foto: Z novostavby pri Rajeckých Tepliciach ukradli stavebný materiál a poškodili aj dom, škoda je skoro 20-tisíc eur
Galéria: 5 fotiek

V katastri obce Stránske pri Rajeckých Tepliciach došlo v uplynulom týždni v nočných hodinách (24. 8.) ku krádeži stavebného materiálu. Neznámi páchatelia odcudzili z uzamknutého interiéru rodinného domu balíky izolačnej vaty, ktorú tam majitelia ešte v ten deň navozili.

Hoci sa najbližší dom ku stavbe nachádza približne 120 metrov, do uvedeného dátumu tam žiadny vandalizmus ani krádeže nezaznamenali. „V stredu 24. 8. začali kamaráti voziť izolačnú vatu na strop do domu okolo 14:30 hod. Celkovo tam bolo navozených 87 balíkov, pričom z okna v obývačke ich bolo vidieť na cestu. Zlodej zrejme dostal tip,“ tvrdí majiteľ, ktorého okradli.

Na druhý deň ráno si počas pokračovania v stavbe všimli, že časť vaty chýba, taktiež bolo rozbité trojsklo do kúpeľne a niekoľko ďalších bolo poškodených. Na miesto bola následne privolaná aj polícia, ktorá udalosť zaevidovala, a tiež technik, ktorý spravil obhliadku.


Podľa majiteľa sa páchatelia snažili najprv vypáčiť časť posuvných dverí na terasu, no bez úspechu. „Následne prešli ku vedľajšiemu francúzskemu oknu, kde sa opäť neúspešne snažili vylomiť dvere. Je vidieť aj znaky po snahe rozbiť sklo. Až cez tretie okno nakoniec vnikli dnu, kde si otvorili posuvné dvere a začali vynášať vatu na pristavený vozík,“ vysvetľuje majiteľ, ktorému odcudzili celkovo 26 balíkov vaty ISOVER/Saint Gobain, Unirol plus s hrúbkou 200 mm. Majiteľ tiež uvádza, že pri odchode bol použitý zrejme hasiaci prístroj.

Na ďalší deň, vo štvrtok 25. augusta, videli svedkovia v čase od 5:45 do 6:45 ráno osobné auto tmavšej farby, ako ťahá vozík s vatou po poľnej ceste. „Evidentne sa im nedarilo prejsť cez blatnatú poľnú cestu. Auto ani vozík nemali mať ŠPZ. Ako sa odtiaľ dostali, zatiaľ nie je presne známe. Po zhliadnutí kamerových záznamov z obce a od ľudí budeme múdrejší,“ uvádza majiteľ, ktorému vznikla škoda na majetku približne 1100 eur, avšak škody na dome a oknách sú odhadované na 15- až 20-tisíc eur. Vatu mali páchatelia najprv naloženú a odhalenú nastojato, neskôr ju niečím prikryli.

„Chcem touto cestou veľmi pekne poprosiť ľudí, aby prípadné informácie nahlásili na políciu. Páchatelia boli 2 a prejsť autom a vozíkom plným vaty okolo 7 hod. ráno je nemožné bez povšimnutia,“ uviedol na záver majiteľ s tým, že podľa svedkov boli obaja páchatelia oblečení v tmavých farbách, pričom jeden z nich mal na hlave šiltovku.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu