Stovka otužilcov z celého Slovenska preplávala 3,5-kilometrový úsek Liptovskej Mary


Foto: Stovka otužilcov z celého Slovenska preplávala 3,5-kilometrový úsek Liptovskej Mary Foto: ilustračné/Wikipedia.org

Približne stovka otužilcov a plavcov z celého Slovenska sa stretla v pondelok 29. augusta na brehu Liptovskej Mary na nultom ročníku plaveckého podujatia Mara Swim. Cieľom bolo preplávať viac ako 3,5-kilometrový úsek priehrady po šírke, z pláže pri bufete Zátoka až na Dechtáre. 

„Po tom, ako som vlani preplávala slovenské priehrady a urobila tak ustanovujúci rekord, začalo mi písať veľa ľudí, že by aj oni chceli nejakú preplávať a či im neporadím, ako na to. A tak mi napadlo zorganizovať podujatie, na ktorom bude mať možnosť každý plavec preplávať Liptovskú Maru po šírke,“ uviedla organizátorka podujatia, diaľková plavkyňa Soňa Rebrová.

Vzdialenosť z jedného brehu na druhý je presne 3,55 kilometra, súťažiaci mali na preplávanie trasy časový limit dve hodiny. Teplota vody dosahovala približne 25°C. Medzi účastníkmi boli dokonca aj nepočujúci plavec či dievča s Downovým syndrómom.

 „Plavcom je k dispozícii tím záchranárov, na vode sú veľké bójky, ktoré nám poskytla Slovenská plavecká federácia, k dispozícii sú paddleboardisti popri trati, pre najlepších sú pripravené vecné ceny. Meranie časov je zabezpečené pomocou snímačov, ktoré bude mať každý účastník na ruke,“ doplnila Rebrová.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu