Mladý skladateľ zo Žiliny vydáva svoj prvý album s modernou vážnou hudbou, ktorá vás privedie do vesmíru


Foto: Mladý skladateľ zo Žiliny vydáva svoj prvý album s modernou vážnou hudbou, ktorá vás privedie do vesmíru Foto: Filip Úkrop Music

V Žiline pôsobi mnoho hudobníkov, ktorí svojou tvorbou reprezentujú naše krajské mesto doma i v zahraničí. Niektorí z nich študujú práve na žilinskom konzervatóriu, kde rozvíjajú svoj talent hudobné vzdelanie. Inak to nie je ani v prípade Filipa Úkropa, ktorý má len 17 rokov a aktuálne vydáva svoj prvý album s modernou vážnou hudbou.

Filip študuje hru na klavíri a vo svojom voľnom čase sa venuje komponovaniu vlastných skladieb. Tie následne nahráva vo svojom vlastnom profesionálne-neprofesionálnom študiu. V stredu 24. augusta mu vyšiel prvý, ako sám nazýva experimentálny album s názvom “Beyond The Universe”. 

Orchestrálno-klavírny album je komponovaný na tématiku vesmíru. „Vesmír je pre mňa fascinujúci. Je to neobjavená záhada, ktorú sa v mojich skladbách snažím vyjadriť rôznymi zvukmi, zmenami harmónie a neobyčajným výberom nástrojov. Od ľudí chcem aby si album vypočuli a cítili sa ako hlavná postava vo filme,“ napísal nám mladý skladateľ o svojom novom albume. 

Album je dostupný na všetkých hudobných platformách a dokonca aj na CD. Za povšimnutie stojí určite aj jeho nápaditý dizajn. Artwork k albumu si Filip sám nafotil i editoval. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu