Žilinská fakultná nemocnica s poliklinikou aktualizovala obmedzenia návštev na oddeleniach


Foto: Žilinská fakultná nemocnica s poliklinikou aktualizovala obmedzenia návštev na oddeleniach Foto: Ilustračné

Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina zverejnila v príspevku na sociálnej sieti aktuálne informácie k návštevám pacientov. Tie ostávajú naďalej povolené, výnimku však tvoria oddelenia dlhodobo chorých, vnútorné lekárstvo “A”, “B” a úrazová chirurgia. 

Výnimky pre návštevu pacientov v terminálnom štádiu ochorenia alebo v mimoriadnych prípadoch udeľuje primár oddelenia,“ uviedla nemocnica.

Na ostatných oddeleniach návštevné hodiny platia počas celého týždňa v čase od 14.00 do 16.00 hod. Dodržaných však musí byť niekoľko pokynov. Pred a po návšteve musí dôjsť k dôkladnej dezinfekcii rúk a návštevník musí mať zároveň počas celej doby nasadený respirátor. 

Na izbe môžu byť súčasne 2 návštevníci po dobu maximálne 15 minút. Na JIS môže byť maximálne 1 návštevník po dobu maximálne 15 minút. Predĺženie doby návštevy je možné len na základe povolenia prítomného personálu,“ spresnila podmienky nemocnica.


Obmedzenia nezasiahnu pôrodné oddelenie. Počas pôrodu môžu byť prítomné dve sprevádzajúce osoby a návštevy rodičiek sú nateraz stále povolené. „Na oddelení pediatrie sú návštevy povolené pre pacientov, ktorí nie sú hospitalizovaní so zákonným zástupcom alebo inou sprevádzajúcou osobou,“ dopĺňa nemocnica.

Na všetkých oddeleniach sa zakazuje návšteva v prípade pozitívne testovanej osoby, osobám s príznakmi ochorenia COVID-19 či osobám, ktoré prišli do kontaktu s nakazenou osobou.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu