Cyklobus Žilinského kraja jazdí aj na Kysuce: Navštívte Medvediu skalu či Pamätnú izbu Janka Palárika


Foto: Cyklobus Žilinského kraja jazdí aj na Kysuce: Navštívte Medvediu skalu či Pamätnú izbu Janka Palárika Foto: Facebook/Žilinský Samosprávny Kraj

Žilinský samosprávny kraj priniesol v príspevku na sociálnej sieti nový tip na víkendový cyklistický výlet. Navrhovaná trasa vedie regiónom Kysuce, kam premávajú aj krajské cyklobusy. Pokiaľ bude počas nadchádzajúceho víkendu daždivé počasie, ako predpovedá Slovenský hydrometeorologický ústav, Cyklotrasa vzájomnosti na svojich návštevníkov určite počká.

Malebná cyklotrasa začína na Námestí Jána Palárika v centre obce Raková, kde sa oplatí navštíviť Pamätnú izbu Janka Palárika. Žlté značenie cyklistov zavedie z námestia cez miestnu časť Korcháň k smerovníku Nad Kurajkou. Z tohto bodu ďalej vedie spevnená lesná cesta až k impozantnej skalnej stene nazvanej Medvedia skala, ktorá leží na hranici s Českou republikou.

„Pomenovanie je len symbolické a poukazuje na mohutnosť tohto prírodného úkazu. Pri Medvedej skale sa nachádza kaplnka zasvätená sv. Hubertovi, patrónovi poľovníkov a niekoľko lavičiek,“ popisuje záverečný bod cyklotrasy Žilinský samosprávny kraj.

Keďže trasa nie je okružná, na jej začiatok sa treba vrátiť po rovnakej žltej značke. Pokiaľ by viac než 10 kilometrový výlet cyklistom nestačil, môžu po Kysuckej cyklomagistrále pokračovať do Čadce alebo Klokočova. Medzi Žilinou a Kysucami pritom premávajú každý deň tri cyklobusové spoje.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu