Uprednostníte parkoviská, alebo zeleň? Vyplňte dotazník k pripravovanej revitalizácii sídliska Vlčince II


Foto: Uprednostníte parkoviská, alebo zeleň? Vyplňte dotazník k pripravovanej revitalizácii sídliska Vlčince II Foto: google.com

Mesto Žilina pripravuje štúdiu revitalizácie sídliska Vlčince II. Vedenie mesta sa rozhodlo do plánovania nového šatu sídliska zapojiť aj obyvateľov Žiliny, ktorí svoje okolie poznajú najlepšie. Svoje názory, postrehy a pripomienky môžu vyjadriť v zverejnenom dotazníku.

„Umožňujeme občanom zapájať sa do verejného života v čo najširšej možnej miere – nájdite si čas na vyplnenie tohto dotazníka. Vašimi postrehmi a názormi tak budete môcť aj vy ovplyvniť navrhované komplexné riešenie revitalizácie tejto lokality,“ uvádza popis dotazníka.

Dotazník pozostáva zo 47 otázok zameraných na pocity občanov z bývania na sídlisku Vlčince II. Vedenie mesta sa zaujíma, či obyvatelia pociťujú nedostatok zelene, cestných, peších a cyklistických komunikácií, parkovísk či oddychových, relaxačných a športových plôch. Občania môžu ďalej vyjadriť svoj názor na množstvo lavičiek, odpadkových košov, stojísk na komunálny odpad a verejného osvetlenia.

Doplňujúce otázky umožňujú ľuďom navrhnúť, v akých lokalitách by mali v budúcnosti vymenované priestory a zariadenia pribudnúť. Mesto sa svojich obyvateľov ďalej pýta, či by uvítali vytvorenie komunitnej záhrady, vymedzenie priestoru pre voľný pohyb psov či umiestnenie Komunitného centra. Jednou z najkontroverznejších otázok je uprednostnenie nových komunikácií a parkovísk na úkor zelene.

Dotazník ku štúdii plánovanej revitalizácie sídliska Vlčince II je možné vyplniť do 25. septembra 2022. V papierovej forme bude zverejnený aj v septembrovom vydaní Radničných novín. Občania ho môžu vyplnený odovzdať v podateľni mestského úradu.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu