Podpredseda parlamentu údajne kradol skrutky v žilinskom obchode, situáciu vysvetlil na sociálnej sieti


Foto: Podpredseda parlamentu údajne kradol skrutky v žilinskom obchode, situáciu vysvetlil na sociálnej sieti Foto: Facebook/Milan Laurenčík

V žilinskej predajni OBI nastala tento týždeň kuriózna situácia. Poslanca Národnej rady Slovenskej republiky a zároveň podpredsedu parlamentu Milana Laurenčíka zastavil pri odchode pracovník strážnej a bezpečnostnej služby s tovarom, za ktorý nezaplatil.

Krajský predseda pre Žilinský kraj strany Sloboda a Solidarita sa narodil v Žiline a aktuálne býva v obci Terchová. V obchode so stavebným materiálom si chcel kúpiť niekoľko druhov kovových skrutiek. Pri pokladni zaplatil za väčšinu z nich, niekoľko kusov však odnášal v ruke bez uhradenia.

Predtým, než stihol predajňu opustiť, zastavil Milana Laurenčíka pracovník SBS, ktorý si jeho konanie všimol. Podpredseda parlamentu následne zaplatil aj za ostatné skrutky a uhradil pokutu. V príspevku na sociálnej sieti neskôr vysvetlil, ako k tomuto incidentu došlo.

„Kupoval som si v hobby obchode rôzne skrutky na majstrovanie, navážil som si ich do sáčkov a chcel som si kúpiť 4 kusy z ďalšieho druhu. Balenie v regáli bolo otvorené, ale nevedel som, či sú predajné aj po kusoch alebo na váhu, lebo tam nebol kód,“ uviedol Milan Laurenčík.


Podpredseda parlamentu preto vzal štyri kusy z tohto balenia do ruky a pokračoval v nákupe. Ako uvádza v príspevku, plánoval sa na skutky opýtať predávajúceho pracovníka pri pokladni. Kvôli roztržitosti však na drobné kúsky kovu počas nákupu zabudol.

„Vzal som preto 4 skrutky do ruky, šiel som dokončiť ďalší nákup, popozerať akciový tovar a spýtať sa na pokladňu. Avšak až po zaplatení tovaru mi ,docvaklo,’ že mám ešte tie 4 skrutky. SBS-kár bol však rýchlejší a zastavil ma. Vyriešili sme to v zmysle ich pravidiel,“ doplnil poslanec Národnej rady Slovenskej republiky.

Tovar, ktorý preniesol cez pokladňu bez zaplatenia, mal podľa poslanca hodnotu približne 20 centov. Z celého prípadu si zobral ponaučenie, aby už nikdy nenakupoval bez nákupného košíka. V komentároch pod jeho príspevkom niekoľkí ľudia popísali podobné situácie, ktoré sa stali im, a zároveň vyjadrili pochopenie pre Laurenčíka.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu