Preventistky dohliadali na chodcov a cyklistov na žilinskom Bulvári. Viacerí z nich nerešpektovali dopravné značenie


Foto: Preventistky dohliadali na chodcov a cyklistov na žilinskom Bulvári. Viacerí z nich nerešpektovali dopravné značenie Foto: Facebook/Mestská polícia Žilina

Na žilinskom bulvári bol dlhodobý problém s organizáciou dopravy pre nemotorových účastníkov premávky. Viacerí totiž nerešpektovali dopravné značenie, čo viedlo k mnohým komplikáciám. Na základe podnetov totiž práve cestičku pre cyklistov využívajú chodci, na druhej strane sa zasa chodci sťažujú na cyklistov na neohľaduplnosť a rýchlu jazdu. 

Preventistky Mestskej polície Žilina spoločne s preventistkou Krajského riaditeľstva PZ v Žiline preto pripravili spoločnú preventívnu akciu zameranú na nemotorových účastníkov v uliciach mesta. Na výkon tejto akcie si policajtky vybrali práve žilinský Bulvár, kde sa zamerali na vzájomné správanie sa chodcov a cyklistov. 

Počas preventívnej akcie policajtky nerozdávali pokuty. Cieľom akcie bolo obidvom skupinám nemotorových účastníkov vysvetliť zásady správania sa a najmä ohľaduplnosť a v konečnom dôsledku ich upozornili, že aj takéto nerešpektovanie pravidiel zo zákona o cestnej premávke môže byť sankcionované. 


Mestská polícia Žilina zároveň v príspevku na sociálnej sieti uvádza, že v spoločnej preventívnej akcii plánuje pokračovať.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu