Žilinská nemocnica oslávila v tomto roku už tisíci pôrod, o tento „titul“ bojovali rovno tri novorodeniatka


Foto: Žilinská nemocnica oslávila v tomto roku už tisíci pôrod, o tento „titul“ bojovali rovno tri novorodeniatka Foto: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

V pôrodnici Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline zaznamenali v piatok 5. augusta už tisíci pôrod za tento rok. V rozsahu niekoľkých minút o tento „titul“ bojovali rovno tri novorodeniatka.

„Piatkové doobedie bolo v pôrodnici poriadne rýchle, detičky ako keby vedeli, že je šanca získať  jubilejný titul, na diaľku si dali vedieť a namierili si to spoločne na svet,“ uvádza žilinská nemocnica v príspevku na sociálnej sieti, v ktorom sa poďakovala celému tímu zdravotníkov na oddelení gynekológie a pôrodníctva a novorodeneckom oddelení za výnimočnú prácu.

O 7:00 ráno prišla na svet zdravá Alenka, ktorá sa v žilinskej pôrodnici narodila v poradí už tisícej mamičke za rok 2022. Len 12 minút pred ňou si číslo pôrodu 999 odniesol malý Dávidko. Krátko potom druhú tisícku odštartovala Nelka, ktorá sa narodila o 8:55. 


Žilinská nemocnica sa ako jedna z mála môže pochváliť vynikajúcim hodnotením v prieskume Health Policy Institute. V roku 2019 sa spomedzi 51 slovenských nemocníc v samostatnom hodnotení mamičiek umiestnila na 1. mieste. 

„Vážime si každú jednu rodinku, ktorá si vyberie našu pôrodnicu bez ohľadu na to, kedy sa dieťatko vypýta na svet. Tešíme na ďalšie poklady, ktoré nám zvyšných 5 mesiacov roku 2022 prinesie,“ doplnila nemocnica v príspevku. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu