Festival Skaly oslavuje piate narodeniny, vystúpia Billy Barman, Marpo & TroubleGang či nemecký DJ Misanthrop


Foto: Festival Skaly oslavuje piate narodeniny, vystúpia Billy Barman, Marpo & TroubleGang či nemecký DJ Misanthrop Foto: Branislav Heleš

Po lete plnom výletov, koncertov a iných zážitkov môže byť festival Skaly jeho dokonalou bodkou. Už v piatok 26. augusta odštartuje v Rajeckých Tepliciach multižánrový festival Skaly, ktorý svoje piate narodeniny oslávi vo veľkom štýle. 

Tento rok vás čakajú dva dni plné skvelej hudby, denný program, herná zóna, chill zóna aj remeselný market. Jubilejný ročník nafúkne areál festivalu do ešte väčších rozmerov, na dvoch veľkých pódiách sa predstaví vyše 40 interpretov, DJ-ov či hudobných zoskupení. Nová gastro-zóna pod záštitou žilinského Streed Foodu predstaví foodtrucky s ponukou jedál od výmyslu sveta. 

Na pódium vykročia alternatívne hviezdy ako Korben Dallas, Billy Barman, Darkness Positive aj českí Midi-Lidi. Headlinerom piatkového večera bude raper Marpo so živou kapelou TroubleGang, pre ktorých je festival Skaly zatiaľ jediným ohláseným vystúpením na Slovensku. Zo slovenskej rapovej scény sa predstaví Moja Reč so živou kapelou Komplot.

Lahôdkou pre milovníkov ska a reggae bude vystúpenie slovenských kapiel Smola a Hrušky, Polemic a Karavana, rockerov potešia Horkýže Slíže či Bijouterrier. Elektronická scéna po polnoci prinesie v tomto roku aj zahraničné mená, ako nemecký Misanthrop a Phace. Chýbať nebude ani B-Complex, Cockroach, Puding Pani Elvisovej, The Youniverse a mnoho ďalších. 

Festival Skaly dáva priestor aj lokálnym kapelám z okolia Žiliny i menej známym umelcom z celého Slovenska. V tomto ročníku organizátori vyhlásili súťaž, ktorej víťaz taktiež vystúpi na festivale so svojou autorskou tvorbou. Tohtoročným výhercom je kapela Dany Moment z Považskej Bystrice. 

Festival sa bude konať už tradične v areáli kempu Slnečné Skaly v Rajeckých Tepliciach, takže možnosť stanovania je samozrejmosťou. Atmosféru podujatia doplní prírodné prostredie na lúkach ohraničených lesmi, skalami a riekou Rajčanka, ktoré robí celý festival ešte jedinečnejším. Navyše sa nachádza len deväť kilometrov od Žiliny. 

Leto, hudba, dobré jedlo, pitie a skvelá partia vás čaká posledný prázdninový víkend na 5. ročníku multižánrového festivalu Skaly. Kompletný line-up aj lístky nájdete na stránke www.festivalskaly.sk. Pre tých, ktorí sa chcú naladiť na festivalovú vlnu ešte pred jeho začiatkom je pripravený playlist na streamovacej platforme Spotify.

Viac informácií nájdete na facebookovej udalosti festivalu Skaly. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Inzercia/PR článok