Fotopasca v Malej Fatre zachytila na malebných záberoch majestátneho jeleňa, srny, statného medveďa či líšku


Foto: Fotopasca v Malej Fatre zachytila na malebných záberoch majestátneho jeleňa, srny, statného medveďa či líšku Foto: YouTube/Viliam Polonec

Viacerých z nás dokáže z ruchu dnešnej doby vytrhnúť len pokoj prírody. Dávku rozprávkovej atmosféry ponúka zostrih z fotopasce Viliama Polonca, o ktorý sa fotograf voľnej prírody podelil vo svojom príspevku na sociálnej sieti.

Na videu z vysokohorského prostredia sa počas niekoľkých minút prestrieda viacero druhov divej zvery. Na bujarej zeleni sa prišli popásť srny, jelene či statný medvedí samec a cestu si cez horskú lúčku krátila aj líška. Bonusom videa je pôvodné audio, ktoré len dotvára upokojujúci charakter zostrihu.


Leto v Malej Fatre okrem samotného autora očarilo aj komentujúcich, na ktorých video pôsobí ako balzam na dušu. „Je úžasné, že ešte môžeme vidieť takéto nádherné zábery so všetkým, čo k tomu patrí. Vážme si to a hlavne chráňme,” uvádza autorka jedného z komentárov.

Niektorých však prítomnosť medveďov v týchto končinách rozrušila. Horské chodníčky mimo civilizácie totiž lákajú aj bežcov, ktorí by sa stretu s týmto silným zverom chceli vyhnúť.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu