Zaplavenie Rondla mala spôsobiť upchatá kanalizácia, voda zatopila aj ulicu Alexandra Rudnaya na Hlinách


Foto: Zaplavenie Rondla mala spôsobiť upchatá kanalizácia, voda zatopila aj ulicu Alexandra Rudnaya na Hlinách

V piatok 29. júla došlo na najväčšej žilinskej okružnej križovatke Rondel k zaplaveniu časti vnútorného jazdného pruhu. Po krátkych no pomerne výdatných zrážkach sa nahromadilo väčšie množstvo vody pri výjazde do centra mesta. Tá však aj niekoľko hodín po daždi z miesta neodtiekla. 

Po našom upozornení v príspevku na sociálnej sieti sa okamžite vzniesla vlna kritiky na nedávno zrealizovanú rekonštrukciu, pričom časť obyvateľov vinila z problému zhotoviteľa a časť samosprávu. Ako sa neskôr ukázalo, dažďová voda nemohla z cesty odtiecť pre nefunkčnú kanalizáciu. 

Na jednom z úsekov kruhového objazdu bol kanalizačný vpust upchatý. To bolo pravdepodobne spôsobené nedôslednosťou správcu cesty, ktorý po ukončení opráv stav neskontroloval. Známy občiansky aktivista Karol Čepec následne informoval na sociálnej sieti o čiastočnom uvoľnení nečistôt a spriechodnení potrubia. 


Problémy s vodou zaevidovali aj v časti Hliny

Po tom, čo sa Žilinou prehnala búrka spojená s krátkodobým lejakom, zostali zaplavené viaceré oblasti ulice Alexandra Rudnaya v mestskej časti Hliny. Najviac dažďovej vody sa pritom nahromadilo v oblasti priechodu pre chodcov pri križovatke s ulicou Ivana Krasku.

Priechody na ulici tvoria zároveň spomaľovacie prahy, čo môže v niektorých prípadoch brániť odtekaniu vody.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu