Požiar na Orave uväznil tri osoby v horiacom rodinnom dome, jedna z nich prišla o život


Foto: Požiar na Orave uväznil tri osoby v horiacom rodinnom dome, jedna z nich prišla o život Foto: Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Žiline

Počas včerajšej noci došlo na Orave k tragickému požiaru rodinného domu, pri ktorom zahynula jedna osoba. Ďalších dvoch ľudí sa z budovy podarilo včas evakuovať. O nešťastnej udalosti informovalo Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Žiline.

Prízemie dvojpodlažného rodinného domu na Hviezdoslavovej ulici v Námestove v pondelok 25. júla krátko pred polnocou pohltili plamene, ktoré v interiéri uväznili niekoľko osôb. Na miesto bolo okamžite vyslaných 5 hasičov a 3 členovia dobrovoľného hasičského zboru z Námestova spolu s tromi kusmi protipožiarnej techniky.

Prvým krokom zasahujúcich hasičov bola snaha nájsť a evakuovať ľudí, ktorí sa mali nachádzať v budove. Dve osoby, z ktorých jedna bola imobilná, sa podarilo z horiaceho domu včas vyslobodiť a odovzdať do starostlivosti Záchrannej zdravotnej služby.

Lokalizácia ohniska požiaru trvala členom hasičských zborov približne 20 minút. Na mieste, odkiaľ sa plamene rozšírili do ostatných miestností, bola nájdená tretia osoba, ktorá žiaľ nejavila žiadne známky života.

„Po skontrolovaní interiéru a po dohasení lokálnych ohnísk požiaru a odvetraní bol požiar po pol hodine zlikvidovaný. Na miesto bola privolaná Polícia a obhliadajúci lekár. Pre zistenie príčiny vzniku požiaru bol na miesto privolaný zisťovateľ príčin požiarov,“ uviedol Michal Kypus, hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu