Požiar domu na Liptove si vyžiadal ľudský život, plamene z prízemia sa vyšplhali až na strešnú konštrukciu


Foto: Požiar domu na Liptove si vyžiadal ľudský život, plamene z prízemia sa vyšplhali až na strešnú konštrukciu Foto: KR HaZZ v Žiline

Deväť profesionálnych hasičov a traja dobrovoľní hasiči z Liptovského Trnovca zasahovali pri požiari dvojpodlažného rodinného domu v obci Ižipovce. V raňajších hodinách 23. júla 2022 bolo kontaktované Krajské operačné stredisko HaZZ v Žiline, ktoré na miesto vyslalo hasičov z Liptovského Mikuláša a Ružomberka.

Hrozivú scenériu plameňov šíriacich sa z prízemia domu, zhoršil fakt, že sa v dome mala nachádzať osoba. Aj napriek tomu, že hasiči požiar zasahujúci už aj na fasády a strešnú konštrukciu domu po hodine lokalizovali, na záchranu života už bolo neskoro.

Samotní hasiči pre šíriaci sa dym zasahovali s autonómnymi dýchacími priestormi. Po čiastočnom odvetraní priestorov našli osobu ležiacu bez známok života. K tragickému prípadu bola preto privolaná polícia aj obhliadajúci lekár.

Plamene sa aj za pomoci termokamery podarilo zlikvidovať krátko po 10.30 hod. „Pre zistenie príčiny vzniku požiaru bol na miesto privolaný zisťovateľ príčin požiarov. Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania,” uviedol Michal Kypus z Krajského riaditeľstva Hasičského záchranného zboru v Žiline.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu