V byte na Revolučnej ulici v Kysuckom Novom Meste vypukol požiar, jedna osoba skončila v nemocnici


Foto: V byte na Revolučnej ulici v Kysuckom Novom Meste vypukol požiar, jedna osoba skončila v nemocnici Foto: KR HaZZ v Žiline

Nepríjemné ráno zažili v stredu 20. júla 2022 obyvatelia bytovky na Revolučnej ulici v Kysuckom Novom Meste. Krátko po 9:00 ráno bol na Krajské operačné stredisko HaZZ v Žiline ohlásený požiar bytu na štvrtom poschodí bytového domu.

Na mieste zasahovali hasiči z Hasičskej stanice v Kysuckom Novom Meste a z Hasičskej stanice v Žiline. Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že ide o požiar bytu, ktorého dvere sa nedali otvoriť. Po násilnom vniknutí do bytu za asistencie polície našli hasiči na podlahe jednu osobu, ktorá bola intoxikovaná splodinami horenia.

Hasiči ju ihneď vyniesli z bytovky a odovzdali na ošetrenie zdravotníckym záchranárom HaZZ. Tí osobe poskytli prvú pomoc a následne ju za stáleho monitoringu životných funkcií transportovali na ďalšie ošetrenie do Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline.

„Hasiči našli v byte pripálenú stravu, ktorú vyniesli na balkón a byt odvetrali. Ďalšie osoby sa v byte nenachádzali. Požiar bol krátko po príchode lokalizovaný a do 20 minút zlikvidovaný,“ uvádza Michal Kypus z Krajského riaditeľstva HaZZ v Žiline.

Na mieste zasahovalo šesť profesionálnych hasičov za pomoci autonómnych dýchacích prístrojov. Privolaný bol aj zisťovateľ príčin vzniku požiarov, presná príčina vzniku požiaru však zatiaľ ešte nie je známa.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu