Letná kinosezóna v CINEMAX ŽILINA pokračuje: Novinka od Marvelu, príbeh Elvisa Presleyho aj návrat do Jurského sveta


Foto: Letná kinosezóna v CINEMAX ŽILINA pokračuje: Novinka od Marvelu, príbeh Elvisa Presleyho aj návrat do Jurského sveta Foto: YouTube

Vysoké teploty lákajú ľudí predovšetkým na vonkajšie aktivity, turistiku, bicyklovanie, výlety či osvieženie pri bazéne, ktoré sú v slnečnom počasí jednoznačnou voľbou viacerých z nás. No počas chladnejších dní či večerov nastáva vhodný čas vyraziť do kina.

Pestrú škálu filmov nájdete v prázdninovom období aj v žilinskom kine CINEMAX. Filmové novinky si vychutnajú milovníci československej aj zahraničnej produkcie, dospelí i malí, no aj fanúšikovia hororov alebo komédií.

Kiná po pandemickom tichu tento rok znovu ožili, preto ich neváhaj svojou návštevou podporiť a vychutnaj si v pohodlnom sedadle filmový zážitok s ohurujúcim vizuálom a audiom. 

Kompletný program kina aj s premietacími časmi nájdeš na cine-max.sk. My ti v tomto článku prinášame aktuálny výber toho najlepšieho:

Nádherná

Poznáte Babskú jazdu? Kino Cinemax raz do mesiaca organizuje pre nežnejšie pohlavie predpremiéru pri filmoch, na ktoré len ťažko prehovoria ženy svojho partnera. Tentokrát sú všetky fanúšičky komédií pozvané 19. júla na film „Nádherná”. Pri predpremiére vás s priateľkami čaká pri vstupe welcome drink, uvoľnená atmosféra, darčeky od partnerov, tombola a následne zhruba dve hodiny smiechu pri komediálnom filme z nemeckej produkcie. 

„Nádherná” rozvíja niekoľko dejových liniek, ktorých ústrednou postavou sú ženy túžiace po tom, aby sa cítili nádhernými. Dokáže 50-ročná Frauke zase zaujať svojho manžela? Prerazí mladá Julie ako modelka? Dokáže Leyla bojovať s názormi spoločnosti? To všetko sa dozviete na Babskej jazde 19. júla alebo v premiére 21. júla.


Thor: Láska ako hrom 

Marvel Studios prišli v úvode leta s akčnou fantasy, ktorá sa sústredí na príbeh jedného z najobľúbenejších superhrdinov, mocného Thora. Po boku Chrisa Hemswortha sa v podobe jeho bývalej priateľky objaví Natalie Portman či Christian Bale stvárňujúci postavu známeho zabijaka Gorra. 

Thorovu cestu k hľadaniu vnútorného pokoja môžete sledovať aj v nadštandardných kreslách VIP Lounge, ktorá má svoju vstupnú zónu i kaviareň. Zvýšený komfort vám zaručí aj tablet, prostredníctvom ktorého si viete priamo počas filmu objednať zo širokého sortimentu snackov či alkoholických a nealkoholických nápojov.


Elvis

Dospelé publikum má na výber z viacerých žánrových variácií. Filmy o hudobných hviezdach sú v poslednom období trendom a ani tento rok nie je výnimkou. Vo filme „Elvis” prináša režisér Luhrmann ponor do sveta Elvisa Presleyho, ktorý už navždy zostane zapísaný v svetovej kronike ako jedna z najväčších hviezd na hudobnej scéne.


Jurský svet: Nadvláda

Filmový svet hlási návrat do Jurského parku. Na plátnach vás opäť upútajú fascinujúce jurské tvory, no príjemným prekvapením je aj návrat hercov z pôvodnej série Jurský park. Okrem Chrisa Pratta a Bryce Dallas Howardovej tak opäť uvidíme známe tváre postáv paleontolģov Alana Granta a Ellie Sattlerovej či teoretika Iana Malcolma. Veľkolepý záver dvoch filmových sérií možno raz a navždy odhalí odpoveď na otázku: Dokážeme prežiť medzi dinosaurami?


Veľa šťastu, pán Veľký

Ak túžite po večeri plnom smiechu, zájdite si do kina na komédiu s názvom „Veľa šťastia, pán Veľký”. To, ako sa žena v zrelom veku po odchode od manžela zmieri so svojimi chabými sexuálnymi skúsenosťami vám ukáže britská herečka Emma Thompson. Ako to už býva, príbeh plný partnerskej príťažlivosti so sebou prináša neočakávaný zvrat a život Nancy sa uberie po stretnutí mladého muža smerom, aký sama neočakávala.


Top Gun: Maverick

Pokiaľ ste ešte nestihli filmové pokračovanie akčnej drámy Top Gun s podtitulom Maverick, robíte podľa filmových fanúšikov chybu. Akčný sequel svojimi hodnoteniami výrazne predbehol svojho predchodcu a je jedným z najlepšie zárobkových filmov vôbec. Kinosálu pri sledovaní príbehu hereckej legendy Toma Cruisa naplní nostalgia, smiech, slzy aj zimomriavky z burácajúcich motorov mohutných stíhačiek. 


Čierny telefón

Ak máte radi pocit zvýšeného tepu a tuhnutia krvi v žilách, bude pre vás tou pravou voľbou horor s názvom „Čierny telefón”, kde Ethan Hawke v hlavnej úlohe znázorňuje postavu sadistického vraha. Film svojimi doterajšími hodnoteniami vytŕča z hororového davu, a preto by si ho žiaden fanúšik strašidelnej atmosféry nemal nechať ujsť.


Kino pre najmenších: Buzz Lightyear, pokračovanie Mimoňov aj snový príbeh Námesačníkov

Pre najmenších kino prichystalo novinky so známymi postavičkami. 21 rokov po ikonickom filme „Toy Story” prináša jeho pôvodný režisér novinku, v ktorej sa na scénu vracia v rovnomennej snímke vesmírny strážca „Buzz Lightyear”.



Konkurenciou populárneho hrdinu sú žlté stvorenia jednej z najúspešnejších animovaných sérií, novinka „Mimoni 2: Zloduch prichádza” nadchne dávkou komédie, akcie aj bláznivých nápadov. 


Na fantastickú dobrodružnú jazdu vaše deti vezmú Námesačníci z nemecko-rakúskej koprodukcie. Rodinný animovaný film vás ohúri žiarivou atmosférou nočného života aj očarujúcimi postavičkami, s ktorými sa vydáte na Mesiac.


King

Rodinný film King rozpráva príbeh o kráľovi zvieracej ríše. Malému levíčaťu sa podarí ujsť pašerákom na letisku a útočisko si nájde u súrodencov, ktorí sa rozhodnú vrátiť Kinga do jeho rodnej Afriky. Podarí sa Inès, Alexovi a ich dedkovi Maxovi dostať malého kráľa domov?


Filmové snímky, ktoré dorazia do kín v závere júla:

Všetko, všade, naraz

Dátum premiéry: 21. júl

Akčná sci-fi komédia „Všetko, všade, naraz” sa stala filmovou senzáciou tohto roka. Ako to dopadne, keď žena v strednom veku zistí, že má schopnosť prestupovať do rozličných paralelných vesmírov a žiť tak niekoľko rozličných životov naraz?


Striedavka

Dátum premiéry: 28. júl

Česko-slovenská komédia so známym hereckým obsadením (Kristína Svarinská, Martin Hofmann, Jitka Čvančarová, Anna Polívková, Eva Holubová...) vytvorí v závere júla tradičnú atmosféru rodinného a priateľského chaosu. 


Erupcia lásky

Dátum premiéry: 28. júl

Cinemax nezabúda v júli ani na fanúšikov dokumentárnych filmov. Aká horúca je láska dvoch vulkanológov Katie a Maurica Krafftových, ktorí nenašli vzájomnú vášeň len pre seba, ale aj pri skúmaní sopiek?


DC Liga superzvierat

Dátum premiéry: 28. júl

Animovaná dobrodružná komédia zo sveta zvierat hovorí o superpsoch Kryptovi a Supermanovi, ktorých spája nerozlučné puto. „Liga Superzvierat” priučí vaše dieťa sile priateľstva a potrebe kamarátskej pomoci. 


Tento článok vznikol v spolupráci s kinom CINEMAX ŽILINA.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu