VIDEO: Víťaz foklórnej šou Martin Repáň predstavuje svoj prvý videoklip z prostredia terchovského folklóru


Foto: VIDEO: Víťaz foklórnej šou Martin Repáň predstavuje svoj prvý videoklip z prostredia terchovského folklóru Foto: Bošeľa Photography

Talentovaného Terchovčana Martina Repáňa môžete poznať z televíznych obrazoviek. V roku 2018 sa stal víťazom folklórnej šou Zem spieva, kde očaril divákov svojím spevom a hrou na heligónke. Teraz prichádza na scénu s prvým videoklipom s názvom „Svieť že mi mesiaček”.

Mládenecké piesne, ktoré sa stali podkladom pre Martinov videoklip majú pôvod v terchovskej doline. Foklórne poklady tohto kraja však prešli štylizovanou úpravou, ktorá by podľa Martina mohla byť blízka každej vekovej kategórii. Práve to totiž bolo Martinovým cieľom, spopularizovať pieseň, ktorá ho oslovila silným citovým nábojom melódie i textu.

Hlboký cit mladého hudobníka voči foklóru možno badať aj v jeho slovách: „Celý klip je veľmi emotívny, hovorí o láske. Zachytáva presne to, čo by som chcel ľuďom odkázať, či už práve z hľadiska lásky, hudby, či konkrétne folklóru, že aj pomocou piesne vieme vyjadriť svoje city.


Názov „Svieť že mi mesiaček“ vznikol z úvodnej piesne spomínaného hudobného mixu. Tá hovorí o rozvíjajúcej sa láske terchovského mládenca k dievčaťu, ktorú vo videoklipe znázornila mladá multiinštrumentalistka Alexandra Ondrušová. Okrem nej a Martina Repáňa sa natáčania zúčastnili aj Dávid Kvasnica, Branislav Sič a Anton Williger.

Videoklip uzrel svetlo sveta len pred niekoľkými dňami, no už teraz žne úspech. O réžiu, kameru a strih sa postaral Robo Bošeľa z Môlča Records. Zvuk sa dostal do rúk Jozefa Štefanatného z Melody Studia.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu