Opitému vodičovi auta s platným zákazom šoférovania namerali v Oravskej Porube takmer tri promile alkoholu


Foto: Opitému vodičovi auta s platným zákazom šoférovania namerali v Oravskej Porube takmer tri promile alkoholu Foto: KR PZ v Žiline

V nočných hodinách 9. júla ohrozoval jazdou pod vplyvom alkoholu 34-ročný muž nielen seba, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky na ceste v obci Oravská Poruba. Obvinenému, ktorého zastavila policajná hliadka Obvodného oddelenia Policajného zboru v Dolnom Kubíne, namerali v krvi 1,35 mg/l (2,81 promile) alkoholu. 

Protizákonná eskapáda však pri odhalení jazdy pod vplyvom návykovej látky neskončila. Po preverení identity policajti zistili, že vodičovi bol v minulosti uložený trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá. Po predvedení muža na policajný útvar bol spracovaný podnet na návrh na vzatie do väzby.

Polícia v súvislosti s opakujúcou sa situáciou jazdy pod vplyvom alkoholu apeluje na všetkých vodičov, „aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných.” Podľa polície by si mal každý uvedomiť, že kombinácia alkohol a šoférovanie nie je správna.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu