VIDEO: Žilinčan Peter zložil netradičnú jódlovaciu pieseň, jej videoklip zachytáva krásy okolia Žiliny


Foto: VIDEO: Žilinčan Peter zložil netradičnú jódlovaciu pieseň, jej videoklip zachytáva krásy okolia Žiliny Foto: Peter Kulich

Netradičná hudba, motivujúci text a príjemné obrazy zachytávajúce okolie Žiliny. To všetko spája nová pieseň Lonely Yodel, ktorú zložil žilinský hudobník Peter Kulich. Videoklip k tejto originálnej jódlovacej skladbe bol natočený v blízkom okolí mesta a vyobrazuje populárne, ale aj menej známe krásy kultúry a prírody.

Text piesne popisuje život ovplyvnený názormi spoločnosti a pripomína, že niekedy je dôležité riskovať a plniť si svoje sny aj za cenu samoty. Podľa autora skladby práve samota dokáže človeka sceliť a ukázať mu novú cestu životom. Netradičnou časťou piesne je refrén, v ktorom Peter jódluje. Rovnakú techniku využíva vo väčšom rozsahu aj pri konci skladby.

„Život nám dáva šance a príležitosti, ktoré treba využiť,  pretože žijeme len raz a môžeme neskôr ľutovať, čo sme všetko mohli spraviť a nespravili. Cieľom je teda motivovať a ľudí inšpirovať k plneniu si vlastných snov,“ vysvetľuje tému svojej novej skladby Peter Kulich.

Celý príbeh piesne sa odohráva na pozadí tvorenom krásnymi obrazmi, ktoré zachytávajú Lietavský hrad, známy vrch Straník, obľúbené jazierka pri Chate Patúch či prírodu v okolí Lietavskej Lúčky. Videoklip natočil Peter spoločne s hudobníkom Dominikom Sojčákom, pre ktorého bola táto spolupráca debutom.


„Cieľom bolo natočiť niečo pozitívne, čo sa bude hodiť ku country ladenej piesni, preto nesmel v klipe chýbať aj kôň,“ doplnil autor piesne Lonely Yodel.

Peter Kulich je mladý žilinský skladateľ, spevák a hudobník, ktorý tvorí piesne od svojich 16-tich rokov. V profesionálnom živote sa venuje prekladateľstvu a momentálne pracuje ako konzultant a tester. Jódlovanie sa začal učiť pre zábavu, no neskôr sa rozhodol ľuďom ukázať, že môže byť využité aj vkusne. Skladbu Lonely Yodel nahral spolu s bubeníkom Martinom Komorovským a Martinom Kozom, ktorý hrá na base.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu