Žilinská nemocnica zakázala návštevy na troch oddeleniach, dôvodom je COVID-19


Foto: Žilinská nemocnica zakázala návštevy na troch oddeleniach, dôvodom je COVID-19 Foto: Ilustračné foto/pixabay.com

Počet ľudí nakazených vírusom COVID-19 na Slovensku aj v Žilinskom kraji opäť narastá. Zdravotnícke zariadenia na zhoršenie epidemiologickej situácie reagujú medzi prvými, keďže ich klientami sú často práve najohrozenejšie skupiny osôb. Výnimkou nie je ani Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina.

Vedenie nemocnice sa rozhodlo zakázať návštevy pacientov na troch oddeleniach, konkrétne na úrazovej chirurgii, neurológii a na oddelení vnútorného lekárstva. Pacientov umiestnených v iných častiach žilinskej nemocnice je možné navštíviť aj naďalej, pokiaľ dodržíte niekoľko pravidiel.

„Napriek zhoršenej epidemickej situácii zatiaľ neprijímame plošný zákaz návštev a stav vyhodnocujeme konkrétne na jednotlivých oddeleniach. Všetky návštevy však dôrazne prosíme o ohľaduplnosť, zodpovednosť a rešpektovanie pokynov personálu. Chránite tak svojich blízkych aj zdravotníkov,“ uviedla nemocnica v príspevku na sociálnej sieti.


Pravidlá pre návštevy pacientov v žilinskej nemocnici:

  • povinnosť rešpektovať návštevné hodín, ktoré trvajú od 14:00 do 16:00 hod. každý deň,
  • návštevníci musia mať počas svojho pobytu v nemocnici nasadený respirátor,
  • pred aj po návšteve má každý návštevník povinnosť vydezinfikovať si ruky,
  • na bežnej izbe sa môžu nachádzať maximálne dvaja návštevníci, na jednotke intenzívnej starostlivosti nanajvýš jeden,
  • trvanie návštevy je obmedzené na 15 minút,
  • pacientov nesmie navštíviť osoba pozitívne testovaná na COVID-19, s príznakmi tohto ochorenia ani po kontakte s inou pozitívnou osobou.

Návštevy pacientov na oddelení vnútorného lekárstva, úrazovej chirurgie a neurológie budú umožnené len v špeciálnych prípadoch. Primári oddelení najčastejšie povolia návštevu pacientov, ktorých zdravotný stav je veľmi vážny a s blízkymi by sa už nemuseli stihnúť rozlúčiť.

„Na oddelení pediatrie sú návštevy povolené pre pacientov, ktorí nie sú hospitalizovaní so zákonným zástupcom alebo inou sprevádzajúcou osobou. Sprevádzajúca osoba pri pôrode je naďalej povolená,“ doplnila Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu