Pri Budatíne niekto počas jazdy vyhadzoval z auta na hlavnú cestu mačiatka, minimálne jedno neprežilo


Foto: Pri Budatíne niekto počas jazdy vyhadzoval z auta na hlavnú cestu mačiatka, minimálne jedno neprežilo Foto: Ilustračné foto/pixabay.com

Na hlavnej ceste v blízkosti žilinskej mestskej časti Budatín mala dnes popoludní neznáma osoba vyhodiť z okna pohybujúceho sa vozidla malé mačiatka. Príspevkom na sociálnej sieti o tom informovala členka facebookovej skupiny zameranej na monitorovanie dopravy v Žilinskom okrese.

Osoba, ktorá mačiatka bezohľadne vyhodila, sa údajne viezla v osobnom automobile značky Mercedes-Benz typu A v čiernom prevedení. Vodič mal mieriť smerom od Budatína na Bratislavu, no nakoniec odbočiť k sídlisku Hájik. Minimálne jedno mačiatko neprežilo dopad na vozovku, alebo bolo mŕtve už predtým.

„My sme išli smerom od Budatína na Bratislavu a pozerám, že na ceste je niečo čierne, asi vták. Pozrela som sa lepšie, a to mŕtve mačiatko. Ideme ďalej, pred nami Mercedes a on z toho auta vyhadzoval ďalšie mačiatko. My sme boli v takom šoku, že to si neviete ani predstaviť,“ vysvetlila autorka príspevku.

Tento skutok vyvolal v komentároch búrlivé reakcie. Väčšina ľudí odsudzovala toto neľudské konanie, niektorí upozorňovali na to, že je dokonca protiprávne a svedkovia mali privolať políciu.

„A môžeš alebo môžete sa hanbiť! Za jazdy od Budatína vyhadzovať malé mačiatka. Už som videla všeličo ale toto je už aj na mňa moc,“ uviedla rozhorčená svedkyňa incidentu.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu