FOTO: Cyklobusy jazdia aj na Orave. Spoznajte na bicykli Ťatliakovo jazero, Bobrovu raľu či čarovný skanzen


FOTO: Cyklobusy jazdia aj na Orave. Spoznajte na bicykli Ťatliakovo jazero, Bobrovu raľu či čarovný skanzen
Galéria: 8 fotiek
Foto: Facebook/Žilinský Samosprávny Kraj

Žilinský samosprávny kraj pravidelne prináša tipy na cyklistické výlety v destináciách, kde premávajú letné cyklobusy. Tento víkend v príspevku na sociálnej sieti odporúča všetkým milovníkom prírody a cyklistiky vyraziť do krásneho prostredia oravských lúk, lesov a dedín.

Trasa výletu začína v Podbieli, kam sa môžete z niektorých smerov doviezť oravským cyklobusom. Obec je známa najmä najväčšou zachovanou pamiatkovou rezerváciou pôvodnej ľudovej architektúry v strednej Európe s názvom Bobrova raľa. Zastaviť sa oplatí aj pri Františkovej hute, ruine továrenskej haly železiarne z 19. storočia.

„Z obce následne pokračujte po hlavnej ceste cez dediny Oravský Biely Potok, Habovka až do Zuberca. Tam na vás čaká rozprávkový skanzen Múzea oravskej dediny,“ radí Žilinský samosprávny kraj.

Zo Zuberca vás až k Ťatliakovej chate povedie červená turistická značka, ktorá prechádza cez Roháčsku dolinu. Trasa je podľa župy stredne náročná a vhodná hlavne pre horské bicykle. Odmenou za 25 prekonaných kilometrov má byť výhľad na Ťatliakovo jazero, ktoré sa nachádza v tesnej blízkosti chaty.

Zuberec a Zverovka sú zároveň ďalšími zastávkami na trase letného oravského cyklobusu. Pokiaľ budete unavení, alebo naopak odhodlaní prejsť na bicykloch ďalšie kilometre v inej časti regiónu, môžete využiť aj tento spôsob prepravy. Cyklobusy premávajú od začiatku júla trikrát denne. Cestovný poriadok nájdete na odkaze.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu