Žilinskí policajti privolaní kvôli rušeniu nočného pokoja prichytili pri čine zlodeja bicykla na sídlisku Vlčince


Foto: Žilinskí policajti privolaní kvôli rušeniu nočného pokoja prichytili pri čine zlodeja bicykla na sídlisku Vlčince Foto: Ilustračné foto

Mysleli si, že idú riešiť rutinné rušenie nočného pokoja, namiesto toho prichytili zlodeja priamo pri krádeži. O nezvyčajnom výjazde policajnej hliadky informovala Mestská polícia Žilina v príspevku na sociálnej sieti.

Vo štvrtok 7. júla privolali nespokojní obyvatelia žilinského sídliska Vlčince mestskú políciu na Tulskú ulicu, kde sa mala pohybovať skupina osôb, ktoré rušili nočný kľud. Skôr než stihla policajná hliadka doraziť na miesto, hlučné osoby ulicu opustili.

Pozornosť policajtov však zaujal podozrivý muž, ktorý prechádzal okolo s horským bicyklom. Po oslovení mal značne znervóznieť a tvrdiť, že bicykel našiel bez majiteľa. Príslušníci mestskej polície ho vyzvali, aby preukázal svoju totožnosť, muž sa však rozhodol utiecť medzi paneláky.


„Hmaty, chvaty a putá boli len logickým vyústením celej situácie po jeho dostihnutí, pretože vzniklo dôvodné podozrenie zo spáchania trestného činu krádeže,“ uviedla Mestská polícia Žilina v príspevku.

Následne bola privolaná ďalšia hliadka, ktorá si prevzala zadržaného 35-ročného muža spolu s bicyklom. Počas vyšetrovania policajti zistili, že bicykel bol odcudzený z vchodu bytového domu na Tulskej ulici, čo znamená, že zlodeja prichytili priamo na mieste krádeže.

Mestská polícia Žilina vyzýva občanov mesta, aby akúkoľvek protiprávnu alebo podozrivú činnosť na sídliskách Vlčince a Solinky nahlásili priamo na telefónnom čísle policajnej stanice Vlčince +421 905 608 008.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu