VIDEO: V lese pri Kráľovej Lehote sa prevrátil traktor, zraneného robotníka odviezli leteckí záchranári


Foto: VIDEO: V lese pri Kráľovej Lehote sa prevrátil traktor, zraneného robotníka odviezli leteckí záchranári Foto: Facebook/Air - Transport Europe, letecká záchranná služba

Leteckí záchranári pomáhali mužovi, ktorý sa v lesnom teréne pri obci Kráľova Lehota prevrátil s traktorom. Informovala o tom spoločnosť Air - Transport Europe, ktorá poskytuje vrtuľníkovú záchrannú zdravotnú službu najmä v oblasti Vysokých Tatier, v príspevku na sociálnej sieti.

Záchranári z Popradu boli privolaní na pomoc 59-ročnému lesnému robotníkovi, s ktorým sa počas práce prevrátil traktor. Muž stihol počas pádu z ťažkého stroja vyskočiť, napriek tomu však utrpel zlomeninu stehennej kosti a poranenie hrudníka. Zdravotníci majú taktiež podozrenie, že si robotník pri nehode zranil aj chrbticu.

„Na mieste ho lekár primárne ošetril a pripravil na evakuáciu z miesta pomocou palubného navijaka. Počas medzipristátia ho záchranári preložili na palubu a v stabilizovanom stave bol transportovaný do nemocnice v Liptovskom Mikuláši,“ uviedla vrtuľníková záchranná služba Air - Transport Europe.

Lekár musel byť na mieste nehody z vrtuľníka taktiež vysadený pomocou lanovej techniky. Časť transportu zraneného muža pred medzipristátím leteckí záchranári zdokumentovali. Video zo záchrannej akcie následne uverejnili na sociálnej sieti.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu