Saganov šéf: Peter je podľa mňa najsilnejší muž na tejto Tour


Foto: Saganov šéf: Peter je podľa mňa najsilnejší muž na tejto Tour

Už piate druhé miesto získal Peter Sagan vo včerajšej 16. etape Tour de France, vyhrať etapu sa mu tak nepodarilo už dva roky. Petrovu snahu si okrem médií všimol aj jeho šéf a majiteľ tímu Tinkoff-Saxo Oleg Ťinkov. Ten obdivuje stále ešte len 25-ročného žilinčana za jeho odhodlanie a výdrž v súbojoch o etapové víťazstvá. Z doterajších 16 etáp bol Peter až 10x v boji o víťazstvo.

Sám nič nezmôže, uznanie mu vyjadril aj Contador

“Sám proti všetkým nič nezmôžem,” cituoval Petra Sagana po 16. etape server Le Tour. “Zase som skončil druhý. Všetci cyklisti sú moji kamaráti, ale žiadny z nich ma nepustí samého do úniku. Je veľmi ťažké vyhrať po samostatnom úniku. V tom zjazde som bol rýchly, veril som si. Nemôžem však vyhrať, keď si všetci o mne myslia, že som najlepší. Nejde to. V úniku všetci predo mnou zatvorili dvere. Je to ťažké, ale ja chcem byť stále vpredu a víťaziť,” ukončil Sagan. Momentálne sa nachádza na 26. mieste celkovej klasifikácie. Tour sa však presúva do Álp, kde dostanú priestor najmä vrchári a závodníci súťažiaci o celkové umiestnenie.

Pochvalné slová pridal aj majiteľ tímu Oleg Ťinkov či Petrov hviezdny kolega Alberto Contador. “Som možno ešte viac smutný ako Peter. Neuveriteľne sa snaží, podľa mňa je najsilnejší muž na tejto Tour. Minimálne jedno víťazstvo by si určite zaslúžil,” citoval Tiňkova športový server sports.fr. “Chcem zablahoželať Petrovi Saganovi, pretože on robí Tour de France svojimi impozantnými výkonmi. Na to sa nedajú nájsť slová. Všetko ukazuje svojou robotou. Nikto si nezaslúži vyhrať viac ako Peter,” doplnil ho španiel Alberto Contador.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: FB Peter Sagan