Demänovskú dolinu čakajú rozsiahle rekonštrukčné práce, v obci budú nové svetlá, lavičky i cesta


Foto: Demänovskú dolinu čakajú rozsiahle rekonštrukčné práce, v obci budú nové svetlá, lavičky i cesta Foto: Facebook/Erika Jurinová

Obec Demänovská Dolina pokračuje v dopĺňaní a rekonštrukciách verejných zariadení a mobiliáru. V júni opravia a rozšíria osvetlenie a osadia aj nové lavičky. 

Verejné osvetlenie v lokalite Lúčky bolo dlhšiu dobu v havarijnom stave, obec pripravuje jeho rekonštrukciu. „Vymeníme päť lámp za úspornejšie a výkonnejšie LED svietidlá. Ďalších päť takýchto svietidiel doplníme, tie budú dokonca fungovať na solárnu energiu,” uvádza zastupujúci starosta Demänovskej Doliny Richard Bros.

Už počas budúceho týždňa obec nainštaluje lavičky, ktoré potešia najmä obyvateľov bytoviek na Starom Koliesku. Taktiež boli znovu osadené kvetinové záhony, ktoré výrazne zlepšujú estetický dojem z autobusových zastávok v obci.

Budúci týždeň začínajú aj rekonštrukčné práce na ceste v Demänovskej doline. 2,7 km dlhá cesta do Jasnej, okolo našich vzácnych jaskýň, tak bude kvalitnejšia a bezpečnejšia. 


Cesta dostane nový, kvalitný povrch, čo zvýši jej komfort a bezpečnosť. Súčasťou rekonštrukcie bude aj prekládka kanalizácie, pričom doterajšiu nahradí ekologickejšie riešenie, a tiež spevnenie brehu Demänovky. Som rád, že volanie obce po tejto rekonštrukcii bolo vypočuté,“ povedal Richard Bros.

Náklady investície v sume vyše 670-tísíc eur financuje Žilinský samosprávny kraj. Kompletná rekonštrukcia cesty by mala trvať do novembra, avšak podľa predsedníčky ŽSK Eriky Jurinovej budú práce na prvom úseku v Demänovskej doline trvať 2 mesiace.

Počas rekonštrukcie bude na opravovanom úseku cesty obmedzená doprava do jedného jazdného pruhu, premávku budú riadiť semafory. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu