FOTO: Po zrážke motocykla s autom na Vlčincoch skončili dve osoby v nemocnici, zadržaný bol aj vodičský preukaz


FOTO: Po zrážke motocykla s autom na Vlčincoch skončili dve osoby v nemocnici, zadržaný bol aj vodičský preukaz
Galéria: 3 fotky

V sobotu 11. júna podvečer došlo na žilinskom sídlisku Vlčince k zrážke motocykla s osobným autom. Nehoda sa stala približne okolo pol ôsmej hodiny na križovatke ulíc Obežná a Pražská a boli k nej vyslané všetky záchranné zložky.

„Na základe doteraz vykonaného šetrenia bolo zistené, že 25-ročný vodič viedol osobné motorové vozidlo Audi z vedľajšej cesty na hlavnú. Následne z doposiaľ presne nezistených príčin došlo k zrážke s motocyklom Yamaha, ktorý po hlavnej ceste viedol 37-ročný vodič,“ spresnil žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.

Pri dopravnej nehode utrpel vodič motocykla aj jeho spolujazdec zranenia, preto boli obaja prevezení na ošetrenie do  žilinskej nemocnice. Polícia vykonala u oboch vodičov dychové skúšky, aby zistila či neboli počas jazdy ovplyvnení alkoholom.


Alkohol vykonanými dychovými skúškami zistený nebol. 25-ročnému vodičovi bol na mieste zadržaný vodičský preukaz. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho objasňovania,“ dodal policajný hovorca.

Na križovatke Pražskej a Obežnej nejde o prvú nehodu. Podľa obyvateľov žijúcich v neďalekých bytových domoch sa tam pred niekoľkými týždňami zrazili aj dve osobné autá. Okrem toho v mieste križovatky dochádza k častým kolíznym situáciám, pričom je možné počuť hlasné trúbenie vozidiel.

Na výjazde z novej ulice prednedávnom nainštalovali dopravné zrkadlá, ktoré majú motoristom uľahčiť výjazd. Ulica Obežná sa totiž v posledných rokoch stala výrazne frekventovanou. Dôvodom je pravdepodobne zmena organizácie dopravy z jednosmernej na obojsmernú premávku.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu