Vlnu kritiky si vyslúžila aj fotografia nových príslušníkov mestskej polície v Žiline, problémom je farba uniformy


Foto: Vlnu kritiky si vyslúžila aj fotografia nových príslušníkov mestskej polície v Žiline, problémom je farba uniformy Foto: Mesto Žilina

Mesto Žilina dnes 8. júna zverejnilo na sociálnej sieti fotografiu príslušníkov mestskej polície spolu s informáciou, že ide o nových kolegov, ktorí zložili služobný sľub. Policajti a policajtky nastupujú do služby po úspešnom absolvovaní odborného vzdelávania a odteraz budú dohliadať na poriadok v meste.

Krátko po zverejnení príspevku sa však strhla vlna kritiky. Problémom je totiž pre mnohých Žilinčanov farba uniformy, ktorú majú na sebe oblečenú. Mnohí vyjadrili nespokojnosť a označili farby za ukrajinské.

Jedenásť nových príslušníkov zachytených na zábere si tak namiesto pozitívnych reakcií vyslúžilo nadávky a nenávistné prejavy. Nejde pritom o žiadnu novinku a farba uniforiem je roky nezmenená. Niektorí obyvatelia mesta si ju však pravdepodobne doteraz nevšímali a až teraz zistili, že im prekáža.

Rovnaká situácia nastala aj pri príspevku slovenskej štátnej polície. Tá dnes zverejnila anketu, v ktorej zisťuje názor verejnosti na nový polep a farebné označenie služobných vozidiel. Tie budú čoskoro zmenené na jednotný európsky formát, ktorý sa používa napríklad v Rakúsku, Nemecku, Českej republike či Veľkej Británii.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu