VIDEO: Pátracia akcia v Západných Tatrách skončila tragicky, mladého turistu našli bez známok života


Foto: VIDEO: Pátracia akcia v Západných Tatrách skončila tragicky, mladého turistu našli bez známok života
Galéria: 5 fotiek
Foto: Facebook/Horská záchranná služba

Počas pondelkovej noci pátrali horskí záchranári po nezvestnom mladom mužovi z Poľska, ktorý sa mal stratiť v Západných Tatrách. Turista bol nájdený skoro ráno bez známok života. Informovala o tom Horská Záchranná služba v príspevku na sociálnej sieti.

Len 24-ročný poľský turista sa podľa príbuzných vybral na severnú stranu Západných Tatier v nedeľu 5. júna. Počas túry posielal svojmu bratovi fotografie a s rodinou bol naposledy v kontakte v popoludňajších hodinách. Odvtedy sa však neozval.

Brat nezvestného turistu počkal do rána, no keď sa mu ho nepodarilo skontaktovať, zalarmoval políciu. V pondelok 6. júna v nočných hodinách požiadali príslušníci Policajného zboru z Tvrdošína o pomoc Horskú záchrannú službu.

„Krátko po oznámení udalosti aj s informáciou, že motorové vozidlo turistu sa stále nachádza na parkovisku na Zverovke sa rozbehla pátracia akcia. Do terénu odišli profesionálni aj dobrovoľní záchranári HZS z južnej aj severnej strany Západných Tatier,“ uviedla Horská záchranná služba.


Horskí záchranári našli nebohého turistu bez známok života skoro ráno v okolí Baníkovského kotla na južnej strane Západných Tatier. Telo museli následne cez náročný zasnežený terén a kosodrevinu preniesť až do Žiarskej doliny, kde si ho prevzali policajti.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu