V žilinskej nemocnici vymenia strešné okná, modernizácia stála viac ako 35-tisíc eur


Foto: V žilinskej nemocnici vymenia strešné okná, modernizácia stála viac ako 35-tisíc eur

Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina začala s výmenou 40 strešných okien v odpočinkových, prevádzkových a hygienických miestnostiach určených pre personál zdravotníckych oddelení. Externý dodávateľ aktuálne realizuje stavebné práce v podkroví pavilónu chirurgie, odkiaľ sa presunie na najvyššie poschodie očného pavilónu. Modernizáciu financuje žilinská nemocnica z vlastných zdrojov vo výške 35 580 eur.

Cieľom modernizácie je zlepšenie podmienok pre zamestnancov. „Strešné okná v chirurgickom aj očnom pavilóne boli v zlom stave, dobre netesnili, takže v zime nedržali teplo a v lete ho zase prepúšťali dnu. K výmene sme pristúpili v častiach, kde má personál – prevažne z lôžkových oddelení – inšpekčné miestnosti, zasadačky, šatne, sociálne zariadenia, čím výrazne skvalitníme celkové prostredie, v ktorom sa naši zamestnanci pohybujú a trávia svoj pracovný alebo oddychový čas,“ priblížil riaditeľ FNsP Žilina Eduard Dorčík.

Žilinská nemocnica zároveň pracuje stále na znižovaní modernizačného dlhu so zameraním na komfort pacienta. „Podobne sa zameriavame napríklad na staré šatne, ktoré sme začali kompletne prerábať a zariaďovať novým vybavením. Príjemné, moderné pracovisko s pohodlnými odpočinkovými a čistými hygienickými zónami je jedným z významných prvkov stabilizácie a spokojnosti personálu,“ zdôraznil riaditeľ FNsP Žilina.

„Súčasťou momentálne prebiehajúcej výmeny strešných okien je demontáž pôvodných drevených kusov vrátane ich likvidácie. Firma vysúťažná v rámci verejného obstarávania zabezpečí podľa vedúceho oddelenia hospodárskych a stavebných činností žilinskej nemocnice Pavla Záňa súčasne dodávku a montáž nových okien s oplechovaním, doplnením tepelnej izolácie a opravou ostení,“ dodáva hovorkyňa nemocnice Lenka Záteková.


Dodávka bude spolu s tieniacimi roletami a v cene zákazky sú zahrnuté potrebné maliarske, natieračské práce. Výsledok nebude mať len estetický charakter, ale prinesie zefektívnenie energetickej náročnosti v podkroviach oboch pavilónov, vďaka čomu znížia náklady na vykurovanie.

„Vlani vymenila Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina viac ako 150 okien v ambulantnej, lôžkovej aj operačnej časti oftalmológie, otorinolaryngológie a oddelenia klinickej a radiačnej onkológie. Takmer 200 nových okien pribudlo v predchádzajúcich rokoch rovnako na budove hlavnej i detskej polikliniky. V týchto dňoch žilinská nemocnica ukončuje súťaž na modernizáciu ďalších okien v pavilóne Liečebne dlhodobo chorých,“ uviedla na záver Záteková.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu