Prevrátený kamión v Budatíne obmedzil dopravu na hlavnom ťahu, viaceré linky MHD meškajú


Foto: Prevrátený kamión v Budatíne obmedzil dopravu na hlavnom ťahu, viaceré linky MHD meškajú
Galéria: 7 fotiek

Na ceste 1/11 v Žiline - Budatíne (pri vodojeme) smerom od Kysuckého Nového Mesta došlo k dopravnej nehode, pri ktorej sa prevrátilo nákladné motorové vozidlo s nákladom sypkého materiálu a došlo ku úplnej blokácii troch jazdných pruhov. Na mieste sú hliadky polície a hasiči. Odstránenie následkov nehody môže trvať niekoľko hodín.

Dopravný podnik mesta Žiliny (DPMŽ) zároveň upozorňuje, že v dôsledku tejto nehody sú obmedzené linky číslo 21, 22, 27, 29 a 30 v Budatíne. „Autobusy uvedených liniek v smere do centra stoja v kolónach, resp. je zabezpečená následná obchádzka popod Dubeň po starej ceste do Tepličky a späť po Ľavobrežnej. Zastávka Nám. Hrdinov je vynechaná,“ informuje DPMŽ na sociálnej sieti. 

Nasadené sú aj kyvadlové autobusy, a to na linke č. 21 v úseku Kysucká - Bánová a späť, na linke č. 22 v úseku Kysucká - Bytčica a späť. Niektoré autobusy vykonávajú spoje aj v úsekoch Kysucká - Brodno, Kysucká - Považský Chlmec. „Vznikajúce meškania majú značný vplyv na presnosť a pravidelnosť spojov. Za komplikácie sa ospravedlňujeme, aj keď príčina nie je na našej strane,“ dodal DPMŽ.


V súčasnosti polícia odkláňa všetku automobilovú dopravu po starej ceste do Tepličky nad Váhom. Na úseku približne dvoch kilometrov sa preto tvoria rozsiahle kolóny. Rovnaká situácia je aj na vjazde do Budatína z cesty prvej triedy.

Aktualizácia 13:50 hod.

Situácia sa postupne upokojuje, prevrátený kamión bol odstránený.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu