Žilinskí policajti zadržali ôsmich mužov, ktorí mali v Mojšovej Lúčke vyrábať pervitín. Piati skončili vo väzbe


Foto: Žilinskí policajti zadržali ôsmich mužov, ktorí mali v Mojšovej Lúčke vyrábať pervitín. Piati skončili vo väzbe

Žilinským policajtom sa podarilo rozložiť skupinu mužov, ktorí mali páchať drogovú trestnú činnosť. S cieľom odhaliť páchateľov vykonali na území Žiliny v uplynulom týždni akciu s názvom AVATAR.

„V rukách policajtov skončili ôsmi muži, ktorí mali vyrábať, prechovávať a následne odpredávať omamné a psychotropné látky konzumentom v okrese Žilina, Kysucké Nové Mesto a širšom okolí,“ potvrdila žilinská krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová.

Policajti počas akcie vykonali domové aj osobné prehliadky a prehliadky rôznych priestorov, kde zaistili materiál a pomôcky slúžiace k výrobe drog a rovnako aj iné podozrivé látky.

„Zaistené veci boli zaslané na kriminalistickú expertízu. Podľa predbežnej kriminalistickej expertízy bola v zaistenej látke zistená prítomnosť metamfetamínu, ktorý je po aplikovaní spôsobilý ovplyvniť psychiku užívateľa,“ doplnila Kremeňová.


Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline obvinil ôsmich mužov z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi.

Dvaja z obvinených sa skutku dopustili aj napriek tomu, že už boli za obdobný čin v minulosti právoplatne odsúdení. Na základe zaistených dôkazov navrhol vyšetrovateľ u piatich mužov vzatie do vyšetrovacej väzby.

Okresný súd rozhodol, že všetci piati obvinení budú stíhaní väzobne, ďalších troch polícia stíha na slobode. Okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu