Colníci v Žiline zabavili klobúk z Texasu s krokodílími zubami. Chýbala mu potrebná dokumentácia


Foto: Colníci v Žiline zabavili klobúk z Texasu s krokodílími zubami. Chýbala mu potrebná dokumentácia Foto: Finančná správa

Finančná správa zastavila na žilinskej pošte balík s podozrivým obsahom. Vnútri balíka bol klobúk čiernej farby ozdobený pásom so vzorom z hadej kože a pätnástimi skutočnými zubami krokodíla. Balík poslal odosielateľ z USA v kartónovej krabici mužovi do Púchova.

Zásielka sa dostala na preclenie na žilinskú poštu. Pri kontrole príslušníci finančnej správy zistili, že ide o výrobok z chráneného živočícha, ktorý je zaradený do prílohy dohovoru CITES a pre obchod s ním platia prísne opatrenia.

Tie majú zabrániť takému zaobchádzaniu so zvieraťom, ktoré je nezlučiteľné s jeho prežitím. Dovozca mal pri colnom konaní predložiť potrebné povolenie na dovoz exemplárov, čo ani v stanovenej lehote neurobil.

Pre nesplnenie podmienok na prepustenie mu klobúk s krokodílími zubami, ktorý si objednal za 275 dolárov, nemohol byť doručený. Príslušníci finančnej správy ho zaistili a v budúcnosti využijú na edukačné účely. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu