Dobrovoľní hasiči z Oškerdy majú novú 9-miestnu dodávku, verejnosť prosia o pomoc s jej splatením


Foto: Dobrovoľní hasiči z Oškerdy majú novú 9-miestnu dodávku, verejnosť prosia o pomoc s jej splatením Foto: Facebook/DHZ Oškerda

Hasiči z Dobrovoľného hasičského zboru Oškerda si už dlhšie plánovali zaobstarať 9-miestnu dodávku, no nepriaznivá finančná situácia tento nákup stále oddaľovala. Aj v ťažkých časoch sa im však nakoniec podarilo nájsť spoločnosť, ktorá im umožnila nákup tohto vozidla na splátky.

Dobrovoľní hasiči budú musieť postupne splatiť dodávku v hodnote 5000 eur. „Z našetrených peňazí sme už zaplatili prvú splátku 700 eur, čiže ostáva ešte 4300 eur, “ uvádzajú v príspevku na sociálnej sieti. Preto sa obracajú s prosbou o pomoc prostredníctvom finančnej zbierky aj na verejnosť. 

Nová dodávka bude slúžiť predovšetkým hasičom z DHZ Oškerda a obci, no rovnako ju budú môcť využiť aj ostatní obyvatelia napríklad na púte, svadby a rôzne podujatia. Jedným z plánovaných využití je aj to, aby sa deti mohli komfortne a efektívne prepravovať na súťaže. 

Verejnosť môže dobrovoľným hasičom z Oškerdy pomôcť finančným prispevkom zaslaným na nasledujúce číslo účtu: SK48 0900 0000 0004 2561 7970. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu