Žilinským pôrodným asistentkám na ich medzinárodný deň ďakovala nemocnica aj desiatky spokojných mamičiek


Foto: Žilinským pôrodným asistentkám na ich medzinárodný deň ďakovala nemocnica aj desiatky spokojných mamičiek Foto: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Včerajšok bol nielen Svetovým dňom hygieny rúk, ale aj Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek. Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline sa preto rozhodla nielen naživo, ale aj príspevkom na sociálnej sieti poďakovať všetkým pôrodným asistentkám vo svojom tíme.

„Bez pôrodnej asistentky by to v našej pôrodnici nešlo a svoje o tom vedia všetky mamičky, ktoré u nás priviedli na svet svoj malý poklad. V žilinskom tíme máme 35 úžasných žien, ktoré sa rozhodli profesionálne venovať tomuto povolaniu, stáť pri žene, byť jej ľudskou a odbornou oporou pred, počas i po zrode nového života. Ďakujeme, že vás máme,“ vyjadrila svoju vďaku nemocnica.

Žilinská nemocnica zároveň vyzvala každého, kto by chcel sám poďakovať pôrodným asistentkám, alebo si pripomenúť pôrod na jej oddelení, aby zamestnancom napísal odkaz v komentári pod príspevkom. Túto možnosť využili desiatky žien, ktoré pôrodným asistentkám zanechali množstvo pekných a povzbudivých slov.


„Vaša práca je veľmi dôležitá a v danom momente sa stávate jedinou oporou pre ženy, s ktorými sa vôbec nepoznáte, možno ich už ani nikdy potom nestretnete, ale oni na vás budú spomínať navždy,“ napísala pani Janka, ktorá v žilinskej nemocnici rodila už dva krát.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu