Žilinská nemocnica otestovala pacientov aj zamestnancov, či si vedia správne vydezinfikovať ruky


Foto: Žilinská nemocnica otestovala pacientov aj zamestnancov, či si vedia správne vydezinfikovať ruky Foto: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

V roku 2009 začala Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) kampaň zacielenú na zvýšenie povedomia o dôležitosti hygieny rúk a o hrozbách, ktoré prináša jej zanedbávanie. V mnohých krajinách sveta sa odvtedy každoročne oslavuje 5. máj ako Svetový deň hygieny rúk.

Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina sa dnes pri tejto príležitosti rozhodla otestovať svojich pacientov aj zamestnancov, či si dokážu správne vydezinfikovať ruky. Nemocnica o tejto iniciatíve informovala v príspevku na sociálnej sieti.

Akciu zorganizovali zamestnankyne oddelenia nemocničnej hygieny v spolupráci s Veronikou Kyjacovou zo spoločnosti HARTMANN Slovensko. Testovanie, či si pacienti a zamestnanci dokážu správne a dôkladne vydezinfikovať ruky, bolo možné vďaka špeciálnej fluorescenčnej dezinfekcii a UV lampe, ktorá ukázala všetky vynechané miesta.

„Správna dezinfekcia rúk nám pomáha lepšie chrániť seba i našich blízkych. Dôkladná hygiena je nesmierne dôležitá pre personál v nemocnici, no taktiež pre návštevníkov a pacientov. Pri najbližšej návšteve lekára alebo vášho blízkeho preto dbajte na dôležité zásady a nezabudnite si poriadne vydenzifikovať ruky pred i po návšteve nemocnice,“ vysvetlila žilinská nemocnica v príspevku.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu