Na Priehradnej ulici v Žiline bude počas víkendu vylúčená automobilová doprava, dôvodom sú práce na železnici


Foto: Na Priehradnej ulici v Žiline bude počas víkendu vylúčená automobilová doprava, dôvodom sú práce na železnici Foto: Ilustračné foto

V žilinskej mestskej časti Strážov bude počas najbližšieho víkendu obmedzená cestná doprava. Miestna komunikácia na Priehradnej ulici, ktorá vedie cez železničné priecestie, bude pre motoristov úplne uzatvorená kvôli výstavbe nového železničného zvršku.

Stavebné práce budú prebiehať od soboty 7. mája od 6:00 hod. ráno do pondelku 9. mája 6:00 hod. ráno. Názov stavby, kvôli ktorej bude vylúčená motorová doprava na tomto úseku, je „ŽSR, uzol – Žilina, dostavba zriaďovacej stanice Žilina – Teplička a nadväzujúcej železničnej infraštruktúry.“

Miestna komunikácia bude úplne uzatvorená len pre motorovú dopravu. Cyklisti aj chodci smerujúci do alebo zo záhradkárskej osady môžu cestu naďalej využívať. Jedna koľaj železničného priecestia by mala byť napriek stavebným prácam prejazdná, signalizácia aj závory musia preto ostať aktívne.

„Na úplnú uzáveru bude upozorňovať dočasné dopravné značenie. Motoristov prosíme o jeho rešpektovanie. Za diskomfort v čase konania stavebných prác sa mesto a zhotoviteľ prác ospravedlňujú,“ uviedol Vladimír Miškovčík, hovorca mesta Žilina.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu