Najmenší pacienti Kliniky detí a dorastu v Martine majú zrekonštruované priestory


Foto: Najmenší pacienti Kliniky detí a dorastu v Martine majú zrekonštruované priestory Foto: Univerzitná nemocnica Martin

Oddelenie dojčiat a batoliat na Klinike detí a dorastu Univerzitnej nemocnice Martin má moderné zrekonštruované priestory. 

Obnova lôžkovej časti sa podarila vďaka sponzorskej podpore od nadácie spoločnosti McDonald´s, občianskeho združenia Matka a dieťa Turca a miestnych podnikateľov, ktorí pomohli anonymne. Našlo sa aj množstvo ľudí, ktorí boli ochotní prispieť vlastnou prácou.

Rekonštrukcia trvala viac ako 5 týždňov. Počas prác muselo byť oddelenie dočasne presunuté do iných častí nemocnice,“ povedal vedúci lekár oddelenia MUDr. Tomáš Turčan

Hlavným cieľom bolo oddelenie skrášliť a zvýšiť tak komfort hospitalizovaným deťom a ich rodičom. Odstránilo sa staré linoleum, pôvodný nábytok sa vymenil za nový, kompletne sa vynovila kuchynka, pribudli nové postele, steny dostali veselý farebný náter.


Podľa pediatra Tomáša Turčana čakalo oddelenie dojčiat a batoliat na rekonštrukciu už veľmi dlho. „Priestory boli dlhodobo nie ideálne. Vďaka pomoci od našich partnerov sa nám ich podarilo zrekonštruovať a sme za to veľmi vďační, spolupráca bola úžasná,“ dodal. 

Oddelenie dojčiat a batoliat detskej kliniky by sa podľa jeho slov chcelo v budúcnosti pustiť aj do obnovy svojej druhej časti, ktorá taktiež vyžaduje komplexnú rekonštrukciu.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu