Mesto Žilina dostalo do daru nové SIM-karty, mobily či notebooky. Pridelené budú koordinátorom pomoci Ukrajincom


Foto: Mesto Žilina dostalo do daru nové SIM-karty, mobily či notebooky. Pridelené budú koordinátorom pomoci Ukrajincom Foto: Mesto Žilina

Pomocnú ruku ľuďom z vojnou zasiahnutej Ukrajiny neváhala podať ani spoločnosť Orange Group, ktorá spojila sily s lokálnymi spoločnosťami Orange Business Services a Orange Slovensko a pripravili materiálnu pomoc pre mesto Žilina. 

„Napriek hnevu, nepochopeniu a šoku sme svedkami aj niečoho pozitívneho – zjednotenia, vzájomného porozumenia, súcitu a obrovskej solidarity. Preto sme radi, že aj prostredníctvom tejto materiálnej podpory môžeme aspoň čiastočne uľahčiť ťažkú situáciu ľuďom utekajúcimi pred vojnou,“ povedal Vladislav Kupka, riaditeľ úseku služieb zákazníkom v Orange. 

Žilinskej samospráve bola v uplynulých dňoch doručená materiálna pomoc vo forme notebookov, vyše 100 mobilných telefónov, 55 tabletov, SIM kariet a WiFi zariadenia na vytvorenie internetovej konektivity. Mnohí ľudia utekajúci pred vojnou si so sebou vzali len to najnutnejšie a nechali doma nie len rodinu a priateľov, ale i komunikačné zariadenia, ktoré sú v dnešnej dobe, žiaľ, nevyhnutné.

Spoločnosti taktiež venovali aj zdravotnícky materiál ako napríklad antibakteriálne gély, chirurgické masky či ochranné obleky.


„Hľadali sme najlepšie formy pomoci, a vzhľadom na naše možnosti, voľba padla na materiálnu pomoc, ochranné pomôcky a komunikačné zariadenia, ktoré utečenci potrebujú,“  doplnila Dana Prekopová, Vice presidentka OBS Global Sourcing. 

Pomoc poputuje inštitúciám a organizáciám, ktoré sa pomoci ľuďom z Ukrajiny venujú. Dar od Orange Group, Orange Slovensko a Orange Business Service pomôže Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Žiline, ale aj mestu Žilina pri ďalšej pomoci ľuďom z Ukrajiny.

V piatok 29. apríla odovzdal primátor Peter Fiabáne deväť paliet tvorených dodávkou zdravotníckych overalov Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Žiline.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu