Primátor mesta Martin uhradil dopravnú kartu pre prvých sto utečencov z Ukrajiny, ktorí o ňu požiadali


Foto: Primátor mesta Martin uhradil dopravnú kartu pre prvých sto utečencov z Ukrajiny, ktorí o ňu požiadali Foto: www.martin.sk

Primátor mesta Martin Ján Danko sa osobne pridal k všeobecnej vlne solidarity a pomoci utečencom z Ukrajiny. Zo svojich vlastných finančných prostriedkov zaplatil všetky poplatky za vybavenie dopravnej karty na cestovanie autobusmi Dopravného podniku mesta Martin prvým sto odídencom, ktorí o ňu požiadali.

Primátor takýmto spôsobom pomohol utečencom z vojnou skúšanej Ukrajiny sumou 1000 eur. Na vybavenie dopravnej karty v meste Martin bolo potrebné sa na pobočke jedného z klientskych centier DPMM preukázať statusom dočasného útočiska udeleným na oddelení cudzineckej polície.

Vojna v našom bezprostrednom okolí je to najhoršie, čo sa mohlo stať. Konflikt už priniesol množstvo obetí a mnoho ľudí bolo nútených hľadať bezpečie niekde inde. Preto som sa rozhodol takouto formou nezištne pomôcť tým, ktorí sa rozhodli, že zostanú v meste Martin. Verím, že odídenci z Ukrajiny budú využívať verejnú dopravu v meste Martin a aj takýmto spôsobom spoznajú život v našom meste,“ uviedol primátor na oficiálnom webe mesta.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu