Rodina z Abramovej prišla pri požiari o strechu nad hlavou, prosia o finančnú pomoc na transparentný účet


Foto: Rodina z Abramovej prišla pri požiari o strechu nad hlavou, prosia o finančnú pomoc na transparentný účet Foto: Facebook/Kristína Chvojková

Rodine z obce Abramová v okrese Turčianske Teplice v polovici apríla zhorela strecha nad hlavou, ľudia im teraz pomáhajú finančnou zbierkou. O pomoc priateľov, známych ale aj širokú verejnosť prosí Kristína zo zasiahnutej rodiny v príspevku na sociálnej sieti. Výzvu o pomoc zverejnil na webe aj starosta obce Abramová Juraj Hruška.

K požiaru budovy, ktorá spájala dielne a prerobené obytné priestory, došlo v stredu 13. apríla vo večerných hodinách. Hasiči zasahovali približne päť hodín, plamene zatiaľ stihli dom výrazne poškodiť. Škoda je odhadovaná na sumu približne okolo 180-tisíc eur.

„Len keď to človek vidí v televízore to je strašné, nie prežiť to na vlastnej koži. Z obytnej zóny neostalo v podstate nič, len priečky, ktoré sa zrejme budú musieť robiť nanovo kvôli premočeniu z hasenia požiaru,“ uviedla Kristína v príspevkoch.

Pokiaľ chcete rodine pomôcť znovu dôstojne bývať, prispejte akoukoľvek sumou na transparentný účet s názvom „Tragédia, ktorá zasiahla rodinu Obuchovú.“


Číslo transparentného účtu:

SK44 0900 0000 0051 8977 5661

Rodina medzitým začala s rekonštrukciou svojho domova. „Práce neustále pokračujú. Pomaly ale isto. Počasie moc nepraje ale snáď cez víkend dáme do fólie. Každú pomoc si nesmierne vážime a ďakujeme,“ dodala Kristína. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu