Žilinská polícia ukázala žiakom základnej školy v Nesluši, aké hrozby číhajú na sociálnych sieťach


Foto: Žilinská polícia ukázala žiakom základnej školy v Nesluši, aké hrozby číhajú na sociálnych sieťach Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Polícia v Žilinskom kraji pokračuje vo vzdelávacích aktivitách, ktoré majú pomôcť zvýšiť bezpečnosť rôznych vekových či sociálnych skupín. Tentokrát sa zamerala na nebezpečenstvá, ktoré môžu hroziť deťom pri používaní sociálnych sietí. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline príspevkom na sociálnej sieti.

Preventistka žilinskej polície navštívila žiakov šiesteho ročníka základnej školy v obci Nesluša, aby ich varovala pred nástrahami virtuálneho sveta. Počas prednášky deťom názorne predviedla, aké jednoduché je vydávať sa na internete za niekoho iného a vysvetlila, prečo treba byť v online svete ešte opatrnejší, ako v tom skutočnom.

„Prostredníctvom preventívnej aktivity ,Skrývačka’ boli deťom vysvetlené odlišnosti medzi komunikáciou v reálnom a virtuálnom prostredí taktiež aké jednoduché je vytvoriť si falošný profil a aké riziká hrozia deťom vo virtuálnom svete,“ informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu