FOTO: Kysucké múzeum v Čadci otvorí 29. apríla tri nové výstavy. Vystavené budú ľudové ornamenty, diela z dreva a sovy


FOTO: Kysucké múzeum v Čadci otvorí 29. apríla tri nové výstavy. Vystavené budú ľudové ornamenty, diela z dreva a sovy
Galéria: 7 fotiek
Foto: Kysucké múzeum v Čadci

Tri nové výstavy predstaví Kysucké múzeum v Čadci návštevníkom v sobotu 29. apríla. 

Výstava  Zem, miesto pre život – Noční lovci – sovy potrvá do 29. augusta 2022. Návštevníkom na baneroch priblíži základné druhy a charakteristiky sov, ktoré sa vyskytujú na Slovensku. 

Predstaví aj zaujímavosti z ich života, rozšírenie, nároky na prostredie a ich ochranu a význam pre ekosystém. Pre školské skupiny je pripravené premietanie filmov o sovách a tvorivé dielne.

Výstava Na ľudovú nôtu potrvá do 28. októbra 2022 a návštevníkom predstaví drevené diela inšpirované prvkami ľudovej architektúry, ornamentmi a tradíciami. 

Autormi výstavy sú Anton Kadura a Eva Comorková – Kadurová, ktorí už desať rokov prostredníctvom umeleckých diel prezentujú slovenskú kultúru. Výstava predstavuje diela zhotovené z lipového dreva,  reliéfy a plastiky,  maľbu na plátno a drevo.


Najdlhšie bude vystavená expozícia Ornament na Kysuciach. Prístupná bude až do 13. novembra 2022 a predstaví pestrosť ornamentálnej výzdoby na Kysuciach.

Pre návštevníkov si autori výstavy Marián Liščák a Martina Krkošková pripravili aj interaktívne tabule, na ktorých si budú môcť nakresliť alebo vytvoriť z magnetov ľubovoľný ornament. 

Výstavu z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia a dopĺňajú ju informačné tabule so sprievodným textom a fotografiami.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu